DR1: Utøya – Et år efter

Norge markerer et års-dagen for tragedien i Oslo og Utøya. DR transmitterer direkte fra dagens begivenheder og 21Søndag Special samler dagen op og ser frem.

Norge markerer et års-dagen for tragedien i Oslo og Utøya. DR transmitterer direkte fra de mest markante af dagens begivenheder og 21Søndag Special samler dagen op og ser frem.

For præcis et år siden gennemgik Norge en national tragedie, der gav genlyd i hele verden. De koldblodige mord på primært unge mennesker under en politisk sommerlejr på øen Utøya har givet nordmændene dybe sår og forandret nationen. Men også herhjemme har mange været dybt påvirket af de tragiske begivenheder.

Derfor transmitterer DR1 på årsdagen direkte fra mindegudstjenesten i Oslo Domkirke og DR Update fra mindehøjtideligheden på Utøya, mens 21Søndag Special samler op på dagen og inviterer folk i studiet, der blandt andet diskuterer, om vi kan lære af begivenheden og året, der er gået. Dækningen slutter af med en stærk norsk dokumentar, der følger de pårørende i månederne efter begivenhederne.

Her er, hvad DR1 og DR Update sender på dagen:

DR1: Fra kl. ca. 11.00Utøya -  et år efter: MindegudstjenesteI dag er det et år siden at 77 mennesker mistede livet i Norge, da Anders Behring Breivik angreb i Oslo og på øen Utøya. Nordmændene markerer blandt andet dagen med en mindegudstjeneste fra Oslo Domkirke. Her er pårørende til stede sammen med den norske kongefamilie, statsminister Jens Stoltenberg og øvrige politikere. Vært: Steffen Kretz

DR Update: Fra kl. ca. 14.00

Utøya - et år efter: Mindehøjtidelighed på UtøyaFor et år siden mistede de deres kammerater på øen Utøya. I dag mødes ungdomspolitikerne fra det norske Arbejderparti (AUF) igen på øen for at mindes de 69, der blev skudt i massakren 22.juli sidste år. Statsminister Helle Thorning-Schmidt og den norske statsminister Jens Stoltenberg taler også ved mindehøjtideligheden. Vært: Steffen Kretz

DR1: kl. 21.00

21 Søndag Special: Utøya - et år efterI dag mindes nordmændene de 77 mennesker, der mistede livet under angrebene mod Utøya og regeringskvarteret i Oslo sidste år. De efterladtes familie og kammerater samles på Utøya, og der er mindegudstjeneste og stor mindekoncert i Oslo. 21Søndag Special er i Norge og følger mindehøjtidelighederne på tæt hold gennem hele dagen. Vært: Steffen Kretz

DR1: kl. 22.10 - 23.05

Tilbage - Tiden efter Utøya:Lara Rashid på 17 år mistede sin storesøster Bano den 22. juli 2011, da massemorderen Anders Behring Breivik forklædt som politimand tog til øen Utøya, hvor han skød og dræbte 69 mennesker. Lara er nu en af de ufatteligt mange berørte, der spørger sig selv, om hun nogensinde kan blive glad igen. I denne stærke dokumentar følges hun og to andre unge i månederne efter tragedien, og de fortæller om deres sorg, deres tvivl og deres frygt.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk