DR2 sætter fokus på Kinas mange ansigter

Gennem tre uger tager DR2 seerne med på rejse gennem et land under stærk forandring. Oplev Kina fra Maos kommunistiske diktatur til økonomisk boom.

Gennem tre uger tager DR2 seerne med på rejse gennem et landunder stærk forandring. Oplev Kina fra Maos kommunistiske diktaturtil økonomisk boom.

Armani jakkesæt og attachémapper har erstattetnakkepisk og blå Mao-skjorter. Konkubiner med opbundne fødder erblevet til selvstændige businesskvinder. Med en blanding afplanøkonomi og uhæmmet kapitalisme er Kina i færd med at erobreverdensmarkedet, og som naturlig følge af landets rivende udviklinger det kinesiske samfund under stærk forandring. Gennem tre ugersætter DR2 fokus på den menneskerige nations historie, industri,kultur og ikke mindst kineserne selv.

’DR2 har tradition for at benytte sommeren til at tage seerne medpå en fascinerende og oplysende rejse over flere uger. Vi hartidligere været i Indien og Mellemøsten. I år er valget heltnaturligt faldet på Kina,’ fortæller chef for DR2 MetteDavidsen-Nielsen.

Succesens bagsideLørdag 16. juni skyder DR2 Tema ’Kina- magten og folket’ rejsen i gang. Kineserne får stadig størreøkonomisk frihed. Men i hælene på succeshistorierne om detøkonomiske boom følger en mindre flatterende udvikling. Horribleforhold for fabriksarbejdere, et stigende antal børnearbejdere,brud på menneskerettigheder og en kedelig rekord som en af verdensstørste udledere af drivhusgasser er blandt nogle af de mereuheldige historier, Kinas vækstboom har ført med sig. DR2 Temakigger nærmere på Kinas magtfulde position og stiller spørgsmålved, hvordan Danmark som handelsnation skal forholde sig til rigeti midten. Læsmere her.

Fokus på forandringenDR2 Temaefterfølges af en lang række fantastiske dokumentarfilm og -serier,der tegner billedet af Kinas store forandring - fra historien omMaos diktatur til nutidens punkrock-miljø i Beijing.

’Vi har lagt vores fokus på det moderne Kinas rivende udvikling ogkigger nærmere på, hvordan det er at leve som almindelig kineser idet nye årtusinde. Man kan sige, at vi rejser fra Mao til money,’siger Mette Davidsen-Nielsen.

Ud over dokumentarfilmene byder DR2 på enperlerække af kinesiske spillefilm. Bl.a. kan seerne glæde sig tilren nydelse for øjnene, når DR2 sender filmene ’Hero’, Vejen hjem’og ’House of flying daggers’ - alle af den anerkendte kinesiskeinstruktør Zhang Yimou.   

Program for DR2’s store Kinatema:

DR2 Tema ’Kina - magten og folket’ sendes 16.juni kl. 20.00. Læsmere her.

’Kina indefra’ - dokumentarserie i fire deleom det moderne Kinas skyggesider. Første program sendes 16. junikl. 20.02. Læsmere her.

’Mao’ - dokumentarserie i fire dele om Maosliv. Første program sendes søndag 17. juni kl. 21.30. Læsmere her.

’Kinas slavehær’ - tysk dokumentarfilm fra2005 om migrantarbejdere fra Shanghai. Sendes 17. juni kl.22.50.

’En børnehave i Kina’ - kinesiskdokumentarfilm fra 2003. Sendes 18. juni kl. 20.00.

’Hero’ - kinesisk actiondrama fra 2002. Sendes20. juni kl. 20.00. Læsmere her.

’Beijing Bubbles - punkrock i Kina’ sendes 22.juni kl. 22.50. Læsmere her.

’Vejen hjem’ - kinesisk romantisk drama fra1999. Sendes 24. juni kl. 17.50. Læsmere her.

’Kinesisk denim’- amerikansk dokumentar fra2005. Sendes 25. juni kl. 20.00. Læsmere her.

’Et liv på line’ - engelsk dokumentar fra 2006om fire børn fra et børnehjem i Xinjang-provinsen. Sendes 25. junikl. 21.30.

’House of flying daggers’ - kinesiskspillefilm. Sendes 27. juni kl. 20.00. Læsmere her.

‘Betelnut Beauty’ - kinesisk spillefilm.Sendes 1. juli kl. 17.40. Læsmere her.

‘Kinas første kejser' - dramadokumentar omskaberen af mausolæet i Xian. Sendes 2. juli kl. 20.00. Læsmere her.

’Musikprogrammet: Rock City Beijing’ sendes 6.juli kl. 00.30.

Læs mere påwww.dr.dk/dr2/kina og se DRUndervisnings netsted om det moderne Kina påwww.dr.dk/kina.

 

Facebook
Twitter