DR2 sender 'Live fra Jordens Undergang'

21. december slår Koncerthuset og DR2 Tema dørene op for en totaloplevelse ud over det sædvanlige. Denne dag går Jorden måske under, og DR2 Tema præsenterer ’Live fra Jordens Undergang’.

Live fra Jordens Undergang (Foto: © Design, Type 1)

21. december slår Koncerthuset og DR2 Tema dørene op for en totaloplevelse udover det sædvanlige. Denne dag går Jorden ifølge utallige forudsigelser nemlig under, og i den anledning præsenterer DR2 Tema ’Live fra Jordens Undergang’.  Med Rasmus Botoft som vært byder aftenen på underholdning, storslåede musikalske oplevelser og perspektiver på undergangen fra kendte og eksperter. Billetterne kan købes fra i dag 5. november.

21. december er omgærdet af myter og profetier. Over hele verden spekuleres der i jordens endeligt, dommedag eller måske en helt ny begyndelse. Det er en stor dag, og det er måske den sidste. Derfor sættes alle sejl ind for at give danskerne en festlig afsked, forkæle, informere og skabe fællesskab om denne mystiske skæbnedato.

Den største fest på den sidste aften

Aftenen byder på galla, storslåede musikalske oplevelser med TV-2, Søren Huss, operasangerinden Tuva Semmingsen og DR UnderholdningsOrkestret – samt underholdende og tankevækkende indslag fra en lang række kendte og eksperter: Brødrene Price, Jan Gintberg, Frank Erichsen fra Bonderøven, Anja C. Andersen, Huxi Bach, Peter Lund Madsen og mange flere, der undersøger hver deres perspektiv på Jordens undergang.

Vi skal også rundt i Danmark og ud i verden og møde mennesker, der har undergangen helt tæt på. Det hele bindes sammen af en veloplagt Rasmus Botoft som vært og ceremonimester.

Historierne om Jordens undergangDer findes utallige forudsigelser og teorier om, at jordens undergang finder sted 21. december 2012. Den mest markante udspringer af mayaernes såkaldte langtællings-kalender, der løber ud denne dag. Men også den kendte franske1500-tals astronom og profet Nostradamus og den kinesiske orakelbog I Ching er kædet sammen med jordens undergang sidst i 2012. Moderne religiøse og spirituelle bevægelser orienterer sig også netop mod 21. december.Andre bevægelser er gået i gang med at sikre deres egen overlevelse. Eksempelvis valfarter mange til den lille sydfranske by Bugarach som, de tror, er det eneste sted, man kan overleve den 21. december, mens andre forventer en lidt mildere ’undergang’ og samler forråd eller lærer sig at jage smådyr som egern og fugle med bue og pil, så de kan klare sig i en post-apokalyptisk verden, hvor civilisationen er brudt sammen.

Google leverer mere en seks millioner hits om denne frygtindgydende dato, og solstorme, meteornedslag, vulkanudbrud og zombieepidemier er blandt forestillingerne.

Den sidste udsendelse

"DR2 Tema har gennem tiden beriget danskerne med mere en 700 temaer om alt fra blondiner til søvnproblemer. Temaet om jordens undergang bliver måske historiens sidste, og derfor spiller DR2 i den anledning på alle tangenter med underholdning, drama, musik, teoretiske udredninger, reportager, kendte gæster og meget mere. Hvis dette bliver det sidste show nogensinde, slutter det med et brag," fortæller Peter Gren Larsen, der er programredaktør for DR2.

  • Billetterne til ’Live fra Jordens Undergang’ i Koncerthuset kan købes på dr.dk/undergang

  • For yderligere info kontakt Sanne Arvin sarv@dr.dk / tlf.: 30 27 20 43