DR2 siger ”Ti Stille Kvinde!”

Igennem tre programmer står en række fremtrædende kvinder frem og fortæller, hvad der sker, når kvinder ytrer sig i den offentlige debat.

Igennem tre programmer med titlen ”Ti Stille Kvinde” står en række fremtrædende kvinder frem og fortæller, hvad der sker, når kvinder ytrer sig i den offentlige debat.

Beskeder som: ”Du er kraftedeme dum at høre på, hvor er din røv stor”, ”Du trænger sgu til noget pik”, ”Må du dø langsomt og smertefuldt, lorteluder” og ”Jeg kommer og gruppevoldtager dig – foran dine tre døtre” er hverdagskost for kvinder, der mener noget og bidrager til den offentlige debat.

Sexisme er en del af pakken

Gennem tre programmer står en lang række fremtrædende kvinder frem og fortæller om, hvordan de oplever de sexistiske og nedladende kommentarer, trusler og chikane, der tilsyneladende er en del af pakken, når man som kvinde står frem og udtaler dig i det offentlige rum.

I det første program møder vært Michael Jeppesen folketingspolitiker Johanne Schmidt-Nielsen, der efter mange overvejelser har valgt at være med i programmet. Hvis man som kvinde tillader sig, at sige noget om de mange klamme beskeder man får, bliver man hurtigt stemplet som en snerpe. Johanne Schmidt-Nielsen siger selv om sine overvejelser om at stille op i programmet:

”Jeg var meget bekymret for om jeg ville blive fremstillet som en klynkende snerpe, der ikke kunne tage en joke. Jeg har valgt at være med, fordi jeg synes, det er vigtigt, at vi får fokus på, hvor mange ubehageligheder og trusler og tilsvininger og klamme bemærkninger man udsættes for, hvis man som kvinde stiller sig frem.”

Ansigtet bag beskeden

Johanne Schmidt-Nielsen giver Michael Jeppesen adgang til de mange ubehagelige mails, breve og facebookbeskeder hun løbende modtager. På baggrund af det konfronterer Jeppesen to af de personer, der står bag nogle af beskederne og bliver lidt klogere på deres motivation til for eksempel at skrive: ”Bid i puden skat! – Jeg kommer tørt ind!”.

I de efterfølgende to programmer snakker Michael Jeppesen med henholdsvis Zenia Stampe og Özlem Cekic, de snakker blandt om, hvor grænsen går for, hvad man skal finde sig i, og hvordan man kan håndterer de mange hadefulde beskeder.

Første program sendes på DR2 den 6. november klokken 21.30.

1. Camilla Jensen
Pressekontakt: Yderligere oplysninger