DR2 viser lang norsk togtur uafbrudt

I Norge er det blevet kult at se hele togturen fra Bergen til Oslo på tv. På søndag viser DR2 den smukke rejse, der varer næsten syv timer og 20 minutter.

Togturen fra Bergen til Oslo er blevet kult som tv. (Foto: NRK © Type 1)

Der er tale om et kult-tv-program af over syv timers varighed, når DR2 søndag morgen starter visningen af hele togturen fra Bergen til Oslo.

I anledning af 100-året for etableringen af den spektakulære jernbanestrækning fra Bergen til Oslo, blev den syv timer lange rejse filmet med fire kameraer. Ikke et minut er klippet ud, men der bliver dog budt på enkelte arkivoptagelser og interviews, når toget kører igennem de længste af de over 180 tunneller. Rejsen hører til blandt de smukkeste togture i verden, og går blandt andet over det smukke Hardanger-plateau i mere end 1200 meters højde.

Set af mange nordmænd

For mange bliver turen sikkert et kært gensyn med mange af de steder hvor danske turister gennem årene har søgt hen for at nyde den norske natur, hvad enten det er om sommeren eller i forbindelse med skisport om vinteren.

Da programmet blev vist på norsk tv i slutningen af 2009 så 1,2 millioner nordmænd med på hele eller dele af filmen.

Turen begynder søndag morgen den 5. september klokken 7.40 og bliver sendt uafbrudt til klokken 15.00 på DR2.

 

  Telfonnummer: 35204070   Afdeling: DR Medieforskning   Navn: Carl Otto Dethlefsen   Titel: Redaktør Anden kontaktperson 1. Jan Dohrmann Pressekontakt: Yderligere oplysninger

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk