DR3 ser nærmere på unges intime liv på sociale medier i to nye programmer

DR3 ser i to nye programserier nærmere på unges intime liv online. Programmerne behandler på hver deres måde livet på sociale medier og OnlyFans, som er en ny, social platform, hvor især unge mod betaling leverer seksuelt indhold.

  • I DR3-serien ’Se på mig’ følger vi Lærke på 19 år, som er på både Instagram og OnlyFans, hvor hun tjener penge på at dele intime billeder af sig selv. (Foto: Louis Sten Gretlund)
  • I det nye DR3-program 'Våde veninder' følger man veninderne Natasha og Sasha, der lever af og arbejder med OnlyFans. (Foto: Mathias Arvedsen © NordiskFilm, DR Digital (BROS))
1 / 2

Unge lever en stor del af deres liv online, og sociale medier er en stor del af deres virkelighed. Med nye sociale platforme som OnlyFans, er salg af seksuelle videoer og billeder på sociale medier blevet mere tilgængeligt, og det ser DR3 på forskellig vis nærmere på i de to nye programserier: ’Våde veninder’ og ’Se på mig’.

- Internettet og sociale medier er steder, hvor unge både shopper, elsker, tjener penge, bliver mobbet, møder hinanden, og generelt lever en stor del af deres liv. Derfor er både sociale medier og OnlyFans som fænomen vigtigt at forholde sig til. Vi vil gerne skildre krydsfeltet mellem sociale medier og transaktionel sex så ærligt og tæt på som muligt. Selv om det kan virke intimiderende og udfordrende for nogens bornerthed, så er det et voksende fænomen blandt unge, og derfor er vi også forpligtet til at behandle emnet over for DR3’s målgruppe. Vi vil med de nye DR3-serier give et indblik i det digitale livs præmisser, prisen for det, men også hvad der kan lokke og skabe afhængighed i den digitale verden, siger DR3-redaktør Jonathan Herrik.

’Våde veninder’

I programserien ’Våde veninder’ følger vi veninderne Natasha og Sasha, som lever af og arbejder med OnlyFans, hvor de mod betaling leverer hjemmelavet porno. For dem er den digitale relation nemmere at håndtere end en virkelig, fysisk relation, og de ser ikke salg af seksuelle videoer som nogen stor ting – de betegner det endda som feminisme. Men sammenblandingen af sex og penge flytter også grænser. Det er ikke sikkert, at de overskrider grænserne, men skillelinjen flytter sig. Og i en virkelighed, hvor det kan være svært at få SU’en til at række, er salg af videoer og billeder en mulighed, som veninderne gør til en levevej, med alt hvad det indebærer. Men de to veninder navigerer også i et virvar af grænsesøgende ønsker og deres eget behov for at tjene penge. Samtidig prøver de at blive kloge på sig selv og deres fortid. Alle tre afsnit kan ses fra søndag den 22. august på DRTV.

’Se på mig’

I DR3-serien ’Se på mig’ følger vi Lærke på 19 år, som har omkring 100.000 følgere på Instagram. I tillæg dertil har hun en profil på OnlyFans, hvor hun tjener godt på at dele intime billeder af sig selv. Der er fart på Lærkes livsstil med daglige fester med mere eller mindre fremmede mennesker, men samtidig gemmer der sig et savn hos hende. Lærke ved nemlig ikke, hvad en rigtig ven er. Hun møder de fleste venner gennem Instagram, og de er som oftest væk igen efter kort tid. Det afholder dog ikke Lærke fra at håbe, at en af de mange, flygtige relationer vil udvikle sig til noget mere – og at de vil blive i hendes liv.

I ’Se på mig’ afspejler og nuancerer DR3 emner som relationer og grænser samt en ekstrem livsstil tæt knyttet til sociale medier og bagsiden af den medalje, der også er i at være en ung og kendt på nettet. Alle fem afsnit kan ses fra søndag den 29. august på DRTV.

Fokus på tværs af DR's platforme

Udover de to nye programserier, sætter DR blandt andet også fokus på emnet med explainerene: ’Hvad er virkeligheden bag OnlyFans’ og ’Tænk dig om, før du smider tøjet på nettet’. Her forklarer blandt andre forsker i digitale medier ved RUC, Louise Yung Nielsen, hvad OnlyFans er, og på hvilke måder platformen også kan være problematisk. I DR Lyd kan man også lytte til podcasten ’De danske OnlyFans-piger’, ligesom P3 behandler det aktuelle emne i P3 Nyhederne.

Facebook
Twitter