Drabet på Rust

I et dokumentarprogram på DR2 beskylder flere eksperter statsadvokaten for at tage fejl, når han fastslår, at det var nødværge, da en dørmand fra Cafe Rust skød en mand direkte i hjertet. En forsvarsadvokat anklager politiet for at have indgået en studehandel med dørmanden.

I et dokumentarprogram på DR2 beskylder flere eksperterstatsadvokaten for at tage fejl, når han fastslår, at det varnødværge, da en dørmand fra Cafe Rust skød en mand direkte ihjertet. En forsvarsadvokat anklager politiet for at have indgåeten studehandel med dørmanden.

Den 28. maj 2005 kl. 19.17 sker et af åretsmest omtalte drab. En gruppe unge mænd presser to dørmænd baglænsind gennem en passage ved den populære natklub Cafe Rust påNørrebro i København.

I sekunderne efter trækker den ene dørmand enpistol og skyder mod gruppen. Et af projektilerne rammer den24-årige Ammar Hasan direkte i hjertet og dræber ham.

Stik mod dansk retspraksis kommer drabssagenaldrig for en domstol, for fem måneder senere fastslår statsadvokatKarsten Hjorth, at optagelserne fra et overvågningskamera viser, atdørmanden skød i nødværge, og han er i dag en fri mand.

I programmet opruller vi baggrunden forskyderiet. Og ved hjælp af en af Englands førende ekspertergennemgår vi de afgørende sekunder, hvor dørmanden skød og dræbteden 24-årige Ammar Hasan og sårede hans storebror Tumana Hasan ibenet.

Den engelske ekspert vurderer, at dørmandenikke skød i nødværge.

Forsvarsadvokat Thorkild Høyer anklagerpolitiet for at have en underliggende dagsorden og have lavet enstudehandel med dørmanden, så han slap for straf.

”Det er fuldstændig åbenbart, at der erindgået en aftale, fastslår Thorkild Høyer i programmet.

Tilrettelæggelse: Nils Giversen, Nagieb Khajaog Christian Vorting.

FacebookTwitter