Drømmen om dybet - i Harddisken

Mens videnskaben og politikerne har været optaget af at komme så langt ud i rummet som muligt, så er der andre der drømmer om at udforske de enorme områder af jorden som endnu er totalt ukendte, nemlig landskaberne på de store havdybder.

Mens videnskaben og politikerne har været optaget af at komme sålangt ud i rummet som muligt, så er der andre der drømmer om atudforske de enorme områder af jorden som endnu er totalt ukendte,nemlig landskaberne på de store havdybder.

Siden 50'erne og 60'erne har vi brugt millarder af kroner,dollars og rubler på at sende mennesker og materiel ud i rummet.Drømmen om at udforske kosmos - det ultimative eventyr - har drevetbåde statslige organisationer og private til kolossale indsatser,både økonomisk og menneskeligt. Men måske ligger der en lige såeventyrlig verden i den stik modsatte retning: Under havetsoverflade, i oceanernes dyb - næsten glemt i visionerne omrumkapløb, månebaser og fremmede galakser.

En lille håndfuld aquanauter holder stædigt drømmen i live. IanKoblick har et undervandshotel og laver marine -forskning i mangeuger i træk, og Graham Hawkes bygger fly-lignendeundervandsfartøjer og skriver breve til NASA for at få dem til atsænke blikket. Harddisken har talt med dem begge.

Udsendelsen genudsendes søndag 4. maj kl. 17.

Facebook
Twitter