DR’s drama er på vej til Rusland og USA

DR Salg har fået afsat to af DR1’s julekalendere til Rusland, og i USA har et selskab købt et såkaldt remake af ’Bedrag III’.

Alma (Eva Klie Rubow), Helene (Maria Rossing), Thomas (Jens Jacob Thychsen), Theo (Kian Lawson-Khalili) og Simone (Safina Coster-Waldau) fra DR-julekalenderen 'Theo og den magiske talisman' skal nu også på skærmen i Rusland. (Foto: Ulrik Boel Bentzen, DFF)

Både i Rusland og i USA kan seerne nu snart sætte sig til rette med én af DR’s dramaserier på skærmen – både i de originale DR-udgaver og i form af genindspilninger. Det fremgår af en status, som DR Salg har lavet, efter at afdelingen lige før påske deltog i den såkaldte MIPTV-messe i Cannes i Frankrig. Her mødtes tv-købmænd fra hele verden for at udveksle programmer og indhold på kryds og tværs af tv-selskaber og produktionsselskaber.

Russerne har blandt andet udsigt til at skulle se DR’s to tv-julekalendere fra henholdsvis 2016 og 2018, nemlig ’Den Anden Verden’ og ’Theo og den magiske talisman’, som mange DR1- og DRTV-seere fulgte med i sidste jul. Det er første gang, at de to DR-julekalendere skal en tur over grænsen og ind på udenlandske skærme. I det konkrete tilfælde bliver det på børnekanalen hos den russiske tv-station IGMAR. - Det er stort set kun i Norden, at vi har julekalendere på den måde, vi kender dem i Danmark. Af samme grund har vi klippet dem sammen til udgaver med henholdsvis 12 og 8 længere episoder, og det gav pote. Det glæder mig, at russisk tv nu vil vise dem, og vi håber, at endnu flere får lyst til at vise dem i den kommende tid. En serie som ’Theo og den magiske talisman’ handler om universelle emner som sorg og død, så derfor tror jeg, der er mere internationalt potentiale i den, siger Maiken Maigaard, der er teamleder i DR Salg.Striktrøje er på vej mod Rusland I forvejen er en anden velkendt DR-dramafigur på vej til skærmene i Rusland – nemlig vicekriminalkommissær Sarah Lund med den velkendte striktrøje. Et russisk selskab har allerede købt rettighederne til at lave en genindspilning af DR’s dramaserie ’Forbrydelsen’, hvad man er i gang med lige nu.

I Cannes fik DR Salg også lavet en aftale om et såkaldt remake i USA – en genindspilning – af DR’s dramaserie ’Bedrag III’, som var på skærmen på DR1 i efteråret. - Firmaet Alice Guy Productions, der har adresse i West Hollywood, har sikret sig rettighederne til at lave alle tre sæsoner af ’Bedrag’, og det er vi naturligvis godt tilfredse med, siger Maiken Maigaard fra DR Salg. Ofte er det ønsket om at lave serier med lokale skuespillere og på genkendelige steder, som får tv-stationer til at genindspille DR’s serier. Men i en lang række lande verden over, bliver ’Bedrag’ nu også vist med de danske skuespillere og undertekster på det lokale sprog. DR Salg fik også solgt ’Bedrag III’ til Belgien, Luxembourg og Holland i forbindelse med Cannes-festivalen. De samme lande købte også dramaserien ’Liberty’, som blev sendt på DR1 sidste forår og er baseret på forfatteren Jakob Ejersbos roman. DR Salg fik også lavet flere aftaler i Cannes med tv-stationer, som vil vise DR’s dokumentarer. Dokumentaren ’Cold Case Hammarskjöld’, som Mads Brügger har lavet, og som senere bliver sendt på DR2, blev solgt til USA, alle lande på Balkan og til Italien, mens Jakob Gottschaus dokumentar ’Factory of Lies’ om russiske ”troldefabrikker” er blevet solgt til Tjekkiet og Spanien.