DR’s hidtil mest omfattende dækning af de Paralympiske Lege

En helt forrygende sportssommer fortsætter på DR, når de Paralympiske Lege åbner tirsdag den 24. august i Tokyo. 25 danske atleter er klar til at kæmpe om guld til Danmark.

  • Daniel Wagner repræsenterer Danmark ved de Paralympiske Lege i Tokyo i disciplinerne længdespring og 100 meter. Billedet er fra VM i 2019. (Foto: Helene Wiesenhaan)
  • Danmark deltager blandt andet i kørestolsrugby. Billedet er fra EM i 2019. (Foto: LEESFOTO.net)
  • Peter Rosenmeier repræsenterer Danmark i bordtennis. Billedet er fra VM i 2018. (Foto: Parasport Danmark)
1 / 3

Som det eneste danske medie er DR til stede i Tokyo, når de Paralympiske Lege (PL) åbner i morgen, tirsdag den 24. august. For DR er der samtidig tale om den mest omfattende dækning af PL nogensinde.

Anders Kern Boje, der er underdirektør i DR Nyheder med ansvar for sporten, siger:

- Det har været en hæsblæsende og helt fantastisk sommer med masser af tv og radio på DR med først fodbold-EM, så OL og senest PostNord Danmark Rundt. Vi er stolte af endnu engang at kunne bære sportsfaklen videre til PL, som vi har gjort det med stor succes tidligere. Nu glæder vi os til at give danskerne endnu en stor sportsoplevelse, og vi håber på masser af opbakning til de atleter, der er afsted, så vi igen kan få guld til Danmark.

Den danske trup i Tokyo består af 25 atleter fordelt på otte sportsgrene. Det er atletik, badminton, bordtennis, cykling, dressur, kørestolsrugby, svømning og taekwondo. Målsætningen er ifølge Danmarks Idrætsforbund (DIF) at komme hjem med fem til syv medaljer. I Rio i 2016 blev det til syv medaljer.

Studie og storskærm på Experimentarium

Ligesom ved OL sender DR fra et studie på toppen af Experimentarium i Hellerup, hvor der også er fri adgang for et begrænset publikum til at se med på storskærm.

- Vores ambition med dækningen af de Paralympiske Lege er i lighed med OL at åbne seernes øjne for sportsgrene, som de måske oplever for første gang. Det er vores opgave at give adgang til sportens fascinerende univers og hjælpe til med at gøre seerne klogere på, hvad der er op og ned, siger Anders Kern Boje. Det hjælper stærke eksperter med til. DR får i studiet blandt andet besøg af en række tidligere paralympiske atleter, der vil guide seerne ind i sporten.

To daglige programmer

De Paralympiske Lege i Tokyo varer 13 dage frem til den 5. september, hvor DR dagligt sender live fra studiet på taget af Experimentarium. Fra klokken 7.00 til klokken 15.00 er det på DR2 og DRTV. Der kan dog være dage, hvor der blændes op fra studiet lidt tidligere, hvis der er særlige begivenheder set med danske øjne.

Fast vært i studiet er Henrik Liniger, der guider seerne igennem alt det bedste fra dagens PL Indimellem får han også gæster på besøg.

På DR1 og DRTV er der det daglige magasinprogram ’Guld til Danmark’ fra klokken 18.10 til klokken 18.30. Her skiftes Tobias Hansen og Kresten Mosbæk til at være i studiet.

Hvis der er danskere i aktion i Tokyo, når det er nat i Danmark, sendes der også live på DR2 og DRTV. Og hvis der er konkurrencer med dansk deltagelse som ligger samtidigt, bliver den ene sendt på DR2 og den anden på DRTV.

Et dedikeret DR-hold i Tokyo er desuden klar til at indhente reaktioner og kommentarer fra de danske atleter.

Facebook
Twitter