DR’s kommende søndagsdrama får seriepris i Zürich

Hovedforforfatteren bag DR's nye dramaserie 'Ulven kommer', Maja Jul Larsen, modtog i weekenden prisen for bedste serie ved Zürich Film Festival.

  • Manuskriptforfatter Maja Jul Larsen fra ’Ulven kommer’ modtog lørdag den 3. oktober prisen for ’Bedste serie’ ved Zurich Film Festival. (Foto: © ZFF)
  • Bjarne Henriksen, Flora Ofelia Lindahl Hoffmann og Peter Plaugborg har nogle af hovedrollerne i den nye dramaserie ’Ulven kommer’ (Foto: © Martin Juul)
1 / 2

Dramaserien ’Ulven kommer’, der først har premiere på DR søndag den 11. oktober, har allerede gjort sig bemærket på den internationale scene. Først blev den udtaget til hovedkonkurrencen på den største europæiske seriefestival Series Mania i april, og i weekenden modtog den prisen for bedste serie ved Zürich Film Festval i Schweiz.

’Ulven kommer’ stiller gennem en psykologisk medrivende historie skarpt på, hvor langt en familie vil gå for at overleve, og hvordan vi som samfund sikrer barnets tarv og ret til en god barndom.

Udgangspunkt er den 14-årige pige Holly, der har skrevet en stil om vold i hjemmet. Socialrådgiveren Lars skal nu inden for ganske kort tid prøve at afkode familiens hemmeligheder og finde ud af hvem der lyver i familien? Han skal hurtigt træffer nogle meget svære valg velvidende om de kolossale konsekvenser, det vil få for familien.

For dramachef Christian Rank er det da også de helt store samfundsmæssige spørgsmål, der er i spil i serien:

- En enkelt børnesag er omdrejningspunktet for DR Dramas kommende søndagsserie. Men ingen børnesag er enkel, og ing­en sandhed er fuldkommen. ‘Ul­ven kommer’ tager udgangspunkt i den aktu­elle og svære debat om udsatte børns vilkår og rejser et helt centralt spørgsmål: Hvordan passer vi bedst på hinanden?

Et mesterværk

Selvom man ved filmfestivalen i Zürich anerkender seriens tematiske vigtighed, er det dog ikke det, der af juryen bliver givet som det afgørende argument for, at den danske serie vinder.

Her fremhæver man i stedet, at både manuskript, instruktion og skuespil i serien går op i en større enhed:

- Måden hvorpå hovedforfatteren Maja Jul Larsen har opbygget den komplekse familiehistorie er et mesterværk. Karaktererne er så velskrevne, at du nogle gange glemmer at trække vejret, når du er i deres selskab. Pernille Fischer Christensens instruktion og skuespillernes spil er så fint og godt nuanceret, at man er med dem hele vejen og konstant spørger sig selv: ’Hvad er der sket? Hvem taler sandt?’ Man bliver nødt til at vide, hvad det hele ender med.

Hvem lyver?

For den vold, som Holly beskriver be­nægtes af både moren Dea og stedfaren Simon, og Lars skal på den baggrund på få timer afgøre om Holly og hendes lillebror Theo skal akutanbringes eller ej. Han vælger at fjerne børnene fra de­res hjem, men som serien skrider frem begynder tvivlen at sprede sig fra flere kanter, og spørgs­målene bliver uundgåelige: Har Lars forstået familiens situation, eller er virkeligheden en helt an­den, end han troede den var? Hvem lyver ­og hvem taler sandt? Tvivlen vokser, og Lars er kun sikker på én ting: Der er noget galt i den familie.

Maja Jul Larsen er hovedforfatteren bag den psykologisk medrivende fortælling, der har Pernille Fischer Christensen som konceptuerende instruktør.

De fem hoved­karakterer spilles af skuespillerne Bjarne Henriksen (Lars), Flora Ofelia Hofmann Lindahl (pigen Holly), Peter Plaugborg (Hollys stedfar Si­mon), Christine Albeck Børge (moren Dea) og Noah Storm Otto (drengen Theo).

Anmelderlinks med seriens første tre afsnit kan rekvireres via mail: presse@dr.dk.

‘Ulven kommer’ får premiere på DR1 søndag den 11. oktober klokken 20.00 og vises syv søndage frem. På DRTV kan seriens første afsnit ses fra søndag den 11. oktober klokken 6.00, og de efterfølgende afsnit hver fredag fra klokken 06.00. Series Mania, der nævnes i teksten, blev ikke afholdt på grund af corona-epidemien.