Efteråret i Radio Drama på P2

Radio Drama skruer op for en ny sæson med oplevelser for ørene og den indre billedskærm. Efteråret byder på enkeltspil, der giver stof til eftertanke, og krimiserier, der ikke er for de sarte lyttere.

  • Grafik til Underværket af Christian Lollike. Premiere i Radio Drama 11. september 2005 (Foto: Morten From Thesbøl © Type 1)
  • Dramatikeren Torbjørn Rafn er sæsonens dramatiker i efteråret 2005 i Radio Drama (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
  • Dramatikeren Torbjørn Rafn er sæsonens dramatiker i efteråret 2005 i Radio Drama (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
  • Dramatikeren Torbjørn Rafn er sæsonens dramatiker i efteråret 2005 i Radio Drama (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
  • Illustration til Baskerville Hunden 1-4. Sæsonbrochure Radio Drama efteråret 2005. (Foto: Grafik: Emil Hartvig © Type 1)
1 / 5

Radio Drama skruer op for en ny sæson med oplevelser for øreneog den indre billedskærm. Efteråret byder på enkeltspil, der giverstof til eftertanke, og krimiserier, der ikke er for de sartelyttere.

Med 11 nye enkeltspil samt 2 nye krimiserier er der i denkommende sæson rigeligt med friske radiooplevelser at skrue opfor. Der er både noget at gyse, grine og græde over, og ikke mindstnoget at tænke over.  Allerede til september skulle to af månedens premierer, 'Mayday' og'Underværket', give mere end rigeligt med stof til eftertanke.

Med dokumentarfiktionen 'Mayday' har TueBiering og Kasper Hoff skabt en højspændtøkothriller, der gennem en blanding af dokumentarisk materiale,virkelige personer og den rene fiktion undersøger efterspillet tilden alvorligste olikatastrofe nogensinde i dansk farvand, datankskibet Baltic Carrier kolliderede med et fragtskib syd forFalster i marts 2001.

Christian Lollikes

radioudgaveaf forestillingen 'Underværket' griber også ud i virkeligheden ogsætter perspektiv på terror. Hvad er meningen med terror? Kan mansom komponisten Karl Heinz Stochausen betragte terror som kunst? Oger 11. september så ikke det største kunstværk nogensinde: EtUnderværk? Uden at tilbyde svar opstiller radiospillet talrigespørgsmål til det kontroversielle emne, og 'Underværket' satte daogså damp under samfundsdebatten i forbindelse med premieren påårhusteatret Katapult i foråret.

Torbjørn Rafn

er sæsonens dramatiker, og udoverhans premiere på 'Gentagelsens Hotel', er der mulighed for genhørmed 'Stjernespringeren' fra 1996 og hans prisbelønnede spil'Nattebønner' fra 2002. 'Frelseren' fra 2002 og 'De overvindelige'fra 1998 kan høres på computeren fra 1. august påwww.dr.dk/radiodrama. 

Efteråret byder også på enkeltspilspremierer af bl.a.Jakob Weis, Tomas LagermandLundme, af debutanterne Mads MazantiJensen og Mads Nygaard, og afLine Knutzon, der har premiere på det nyesteindspark i rækken af radiospil om makkerparret Måvens ogPeder. 

Radio Drama har også to nye krimiserier på programmet tilefteråret. Gyserforfatter Steen Langstrup ogOle Kröll har fortsat deres samarbejde eftersidste års succes med serien 'Fluernes hvisken' og har i dennesæson premiere på 'KAT', og Joan Rang Christensendebuterer med 'Blodets bånd'. 

Er man utålmodig efter en god gang gys, kan man varme op iaugust med krimiklassikeren 'Baskerville Hunden' fra 1984 efterArthur Conan Doyles roman, hvor Sherlock Holmes ogDr. Watson kommer på en svær opgave på den engelske hede.

Læs mere om efterårssæsonen i Radio Drama påwww.dr.dk/radiodrama. Herkan alle spillene også høres i fire uger efter de har været sendtpå P2.

Radio Dramas brochure for efterårssæsonen kan bestilles påradiodrama@dr.dk

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter