Elsker dig for evigt - tv-premiere på Susanne Biers dogmesucces

Følelserne sidder uden på tøjet i Susanne Biers hjertegribende hverdagsdrama, der får dansk tv-premiere på DR1 2. juledag.

Følelserne sidder uden på tøjet i Susanne Biers hjertegribendehverdagsdrama, der får dansk tv-premiere på DR1 2. juledag.

En af de største danske filmsucceser fra desenere år er ”Elsker dig for evigt”. Den er lavet af Susanne Bier,der netop i dette efterår fulgte succesen op med ”Brødre”, som ogsåblev meget fint modtaget af publikum og kritik.

”Elsker dig for evigt” fortæller om en tragiskulykkes indvirkning på en lille gruppe mennesker. Ved etfingerknips af skæbnen væltes alle fremtidsplaner omkuld for detunge par Cecilie og Joachim. De er unge og forelskede og ser fremtil deres bryllup, da den fatale ulykke indtræffer. Joachim køresned af en bil og lammes fra hovedet og nedefter.

Forelskelse i tragediens skygge

Parrets håb for en fremtid sammen er knust.Men Cecilie insisterer på at være trofast mod den sengeliggendeJoachim. I sin sorg kan hun ikke andet. Men gradvis knytter hun sigtil Joachims unge læge Niels, og en ny forelskelse spirer frem iskyggen af tragedien. Niels gengælder hendes følelser, men er giftog har børn. Hvor meget vil han satse i det nye forhold?

Følelserne sidder uden på tøjet i SusanneBiers hjertegribende hverdagsdrama, som er skrevet af dansk filmsmanuskriptkomet Anders Thomas Jensen i tæt samarbejde medinstruktøren. Susanne Bier har som instruktør en særlig evne til atbringe sine personer i følelsesmæssig øjenhøjde med tilskueren, såman fornemmer, at man ser direkte ind i deres indre. Kontakten medderes jævne hverdag slippes aldrig, hvor højt følelsesbølgerne endgår.

Formidabel instruktion

Det hænger sammen med hendes formidablepersoninstruktion, der gør, at Mads Mikkelsen som lægen, SonjaRichter som kæresten, Nikolaj Lie Kaas som den sengeliggende ogPaprika Steen som den bedragne lægehustru Marie her virker merehudløst sårbare end sædvanligt.

Sonja Richter fik sit filmdebut i en storkrævende rolle, der straks placerede hende som en af dansk filmsunge navne i første række. Og for sin intense præstation somlægehustruen, som på sin egen måde også er et offer forulykkes-tragedien, fik Paprika Steen en Bodil.

”Elsker dig for evigt” er fra 2002 ogproduceret af Zentropa som den ottende danske Dogme-film.

Facebook
Twitter