En kongelig familie (3:6) - Imperiets arvtagere

I aften handler det om Christian 9.s ældste datter, den smukke prinsesse Alexandra og hendes efterkommere. Hun bliver gift med Englands farverige tronfølger, Edward (7.), som hun – på trods af hans ægteskabelige sidespring – forbliver hengiven overfor.

I aften handler det om Christian 9.s ældste datter, den smukkeprinsesse Alexandra og hendes efterkommere. Hun bliver gift medEnglands farverige tronfølger, Edward (7.), som hun – på trods afhans ægteskabelige sidespring – forbliver hengiven overfor.

De kongelige familiemedlemmer beretter ommagt, kærlighed, triumf, tragedie og ære. Og de har bidraget medprivate fotografier og film, der aldrig tidligere har væretvist.

Storslået tilværelse i England

Alexandra er vokset op i beskedne kår i detGule Palæ, hvor hun har delt værelse med lillesøsteren Dagmar. Dahun – 19 år gammel – kommer til England i 1863 som Edwards brud, erdet samtidig til en storslået tilværelse. Dronning Victoria bliverAlexandras svigermor, og de fem børn har efter dronning Victoriassmag en lige lovlig fri opdragelse, men Alexandra er ligeglad.Victoria må ty til sit lugtesalt, når det bliver for meget.Allerede som ung mærker Alexandra en tiltagende døvhed og i taktmed, at hun ikke kan høre, isolerer hun sig med sine børn og hunde.Hun kaster sin kærlighed på sønnerne, Eddie og Georg, mens døtreneikke interesserer hende særligt.

Europas smukkeste

Alexandra bliver hurtigt populær. Hun er enskønhed og er den første, der indser, at kongelige skal ses påafstand og derfor er det vigtigt med en ekstra kraftig make-up ogsmå hatte. Hun er Europas smukkeste dronning. Hun går op ivelgørenhed og da hun ved en lejlighed stifter bekendtskab med”Elefantmanden”, John Merrick, bliver hun hans protege resten afhans liv.  

Feminin søn

Alexandras ældste søn og darling, Eddie, harfra fødslen været sent udviklet, og hans uddannelse til kadet enfiasko. Edward kan ikke udstå sønnens feminine påklædning, med altfor stramt tøj, høje flipper og ekstra lange manchetter. Men i denvictorianske højborg er homoseksualitet et unævneligt begreb. Eddiemå forloves hurtigst muligt, og da han dør, kun 28 år gammel, afinfluenza i 1892, går både hans forlovede og tronfølger-titlen iarv til lillebroren Georg (6.)

Alexandras mand, Edward 7. keder sig ikke. Hanhar smag for det forlystelsesrige liv i London og aviserne boltrersig i kølvandet af hans skandaler.

Blandt efterkommerne i dag er DronningElizabeth af Storbritannien, Kong Harald af Norge og Prins Michaelaf Kent.

Tilrettelæggelse: Anna Lerche og MarcusMandal.

Serien er produceret af Nordisk Film TV

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk