En kongelig familie på DR1

29 kongelige fra hele Europa fortæller meget personligt om deres fælles familiehistorie i tv-dokumentarserien ”En Kongelig Familie”. Tv-serien i seks afsnit følger kong Christian 9. efterkommere og har premiere på DR1 søndag den 6. april.

29 kongelige fra hele Europa fortæller meget personligt om deresfælles familiehistorie i tv-dokumentarserien ”En Kongelig Familie”.Tv-serien i seks afsnit følger kong Christian 9. efterkommere oghar premiere på DR1 søndag den 6. april.

Helt unikt er det lykkedes Nordisk Film TV atsamle Europas kongelige til at fortælle deres familiehistorie.Dermed bliver et projekt, som tv-selskaber verden over har drømt omat få lov til at producere, nu til virkelighed med den danskekongefamilie som centrum.

Europas Svigerfar

I slutningen af 1800-tallet lykkedes det dendanske Kong Christian 9. (1818-1906) og hans dronning Louise at fåderes seks børn gift ind i de dominerende europæiske kongehuse, ogChristian 9. blev derfor kendt som ”Europas svigerfar”. I dagfindes hans slægt over hele Europa, og de mange efterkommerefortæller, i ”En Kongelig Familie”, underholdende og personligt omde begivenheder, som har fulgt Europas kongelige på godt og ondt optil i dag.

Det er historien om den fattige prinsChristian, der som 13-årig kom til Danmark fra Glücksborg Slot. 31år senere var han konge af Danmark med seks succesrige børn,hvoraf: Prinsesse Alexandra blev dronning i England, prinsesseDagmar kejserinde i Rusland og prins Vilhelm indtog tronen som kongGeorg 1. af Grækenland. Fra ham forgrenede sig til Rumænien,Jugoslavien og Spanien. Med den danske monarks ældste søn, kongFrederik 8., bredte familien sig desuden til Norge, Sverige,Belgien samt Luxembourg.

Danmark som kongeligt centrum

Danmark blev derfor naturligt centrum for deårlige familiesammenkomster på Fredensborg Slot, hvor de fleste afEuropas kongelige samledes. Dronningen af England og Kejserinden afRusland var blandt de mest trofaste deltagere.

- De to havde været meget tæt knyttet til hinanden og boetpå samme værelse gennem hele barndommen. Derfor betød det utroligmeget for dem at være sammen i Danmark. Skt. Petersborg og Londonlå jo meget langt fra hinanden, og dengang var der ikketelefon, fortæller dronning Margrethe i serien.

70 timers interview

Det er Marcus Mandal og Anna Lerche der stårbag den enestående serie om ”Europas Svigerfar” - kong Christian 9.- og hans efterkommere. I alt er det blevet til 70 timersåbenhjertige interview med konger, dronninger, prinser ogprinsesser som giver et enestående indblik i generationersfamiliesammenhold på kryds og på tværs af landegrænserne. Dekongelige har desuden bidraget med private fotografier og film,hvoraf mange aldrig tidligere har været offentliggjort. Det er nuredigeret sammen til seks timers dokumentar-tv, som DR1 viser overseks søndage kl. 20.00.

Der er stor interesse for tv-serien overaltbåde i og uden for Europa. Foruden DR TV har Norges NRK samtSveriges SVT og det belgiske VTM købt rettighederne til at viseserien. Yderligere har lande som Tyskland, Frankrig, Australien ogUSA meldt sig som potentielle købere. Serien forven-tes vist overdet meste af verden de kommende år.

Læs mere om det første program -Europas svigerfar - vedat klikke på titlen.

www.dr.dk/enkongeligfamilieogwww.aroyalfamily.com,vil der desuden findes stamtræer og masser af baggrundsinformationom dokumentarserien og de medvirkende.

 

Facebook
Twitter