En kongelig familie - Slægten breder sig

29 kongelige fortæller åbent om deres egen families utrolige historie. I aften handler det om Christian 9.s ældste søn, kong Frederik 8. og hans efterkommere på tronerne i Danmark, Norge, Belgien og Luxembourg. Frederik 8., der er sympatisk og politiske velorienteret, bliver gift med den svenske prinsesse Lovisa. Hun er ikke særlig køn. Men til gengæld er hun styrtende rig!

29 kongelige fortæller åbent om deres egen families utroligehistorie. I aften handler det om Christian 9.s ældste søn, kongFrederik 8. og hans efterkommere på tronerne i Danmark, Norge,Belgien og Luxembourg. Frederik 8., der er sympatisk og politiskevelorienteret, bliver gift med den svenske prinsesse Lovisa. Hun erikke særlig køn. Men til gengæld er hun styrtende rig!

De kongelige familiemedlemmer beretter ommagt, kærlighed, triumf, tragedie og ære. Og de har bidraget medprivate fotografier og film, der aldrig tidligere har væretvist.

Ved Lovisas ankomst til Danmark medbringer hunså mange smykker, at de kan dække spillepladen på et billardbord!Desværre er Frederik 8.s og Lovisas ægteskab ikke nemt, og selvomde hurtigt begynder at leve hver deres liv, formår de alligevel atproducere otte børn. Frederik lider af at være ubeskæftiget, forChristian 9. lader ham ikke træde frem i rampelyset. Lovisa følersig alene i Danmark og hun søger trøst i det indremissionske.Uretfærdigt bliver Frederik 8. mest kendt for sin død på gaden iHamborg.

Den ældste søn bliver konge af Danmark somChristian 10. Og den næstældste, Carl, bliver i 1905 valgt som kongHaakon 7. af Norge, hvilket passer Edward 7. af Storbritannienfint. For hans datter, Maud, er nemlig gift med Carl.

Frederik 8.s ene datter, Ingeborg, bliverfuldstændig paf, da hendes forlovelse, uden at hun selv har hørt omden, bliver deklareret af Christian 9. Hun bliver gift med densvenske prins Carl og via deres ene datter, Astrid, kommer slægtentil Belgien og Luxembourg. Astrid gifter sig med Leopold (3.) ogbliver senere dronning af Belgien. Men hun dør i en tragiskbilulykke og efterlader sig en sørgende konge og tre små børn,heriblandt kong Albert af Belgien og Joséphine-Charlotte, der i dager gift med Storhertug Jean af Luxembourg.

Blandt efterkommerne i dag er DronningMargrethe af Danmark, Kong Harald af Norge, Kong Albert af Belgienog Storhertuginde Joséphine-Charlotte af Luxembourg.

Tilrettelæggelse: Anna Lerche og MarcusMandal

Serien er produceret af Nordisk Film TV

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk