En plads i livet

DR stiller nu skarpt på handicappedes muligheder på arbejdsmarkedet, med kampagnen 'En plads i livet', som bl.a. omfatter et website og 8 nyproducerede dokumentarprogrammer på DR2.

  • Selv om man har et handicap, er der mange muligheder for at finde fodfæste på arbejdsmarkedet. Følg en gribende beretning om to mennesker, som lykkedes med at finde den rigtige hylde. Billedet: Mette Brønd Fredsted, der er svagthørende. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)
  • Selv om man har et handicap, er der mange muligheder for at finde fodfæste på arbejdsmarkedet. Følg en gribende beretning om to mennesker, som lykkedes med at finde den rigtige hylde. Billedet: Mette Brønd Fredsted, der er svagthørende. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)
1 / 2

DR stiller nu skarpt på handicappedes muligheder påarbejdsmarkedet, med kampagnen 'En plads i livet', som bl.a.omfatter et website og 8 nyproducerede dokumentarprogrammer påDR2.

De danske arbejdsgivere skriger på merearbejdskraft. Samtidig går mere end 90.000 danskere med et handicaprundt uden at kunne få et arbejde. De er nemlig ikke inviteret medtil festen på arbejdsmarkedet, selv om al erfaring viser, at desagtens kan tage del i arbejdslivet.

Manglende viden om hvordan handicap og job kanforenes er en af årsagerne til, at en stor gruppe af handicappedestår uden for arbejdsmarkedet. Derfor stiller DR Undervisning medkampagnen En plads i livet i efteråret 2006 skarpt på at øgeviden om, hvordan personer med funktionsnedsættelse kan fastholdederes job eller komme ind på arbejdsmarkedet

Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksenudtaler: Hver femte voksne dansker har et handicap. Selvom defleste klarer sig fint på arbejdsmarkedet er der desværre ogsåmange, der har svært ved at få et job eller beholde det, de har.Det er for dumt – virksomhederne skriger på arbejdskraft, og formange handicappede skal der ikke så meget til. En særlig stol.Automatgear. En personlig assistent. Eller nogle andrearbejdsopgaver. Vi vil gerne fortælle langt flere virksomheder oghandicappede om de muligheder, der allerede er. Jeg er glad for, atudsendelserne sætter fokus på at handicap og job sagtens kan gåhånd i hånd. 

Mette Brønd Fredsted er 26 år, uddannet cand.merc. og svært tunghør. Under sit studie søgte hun forgæves enrække studiejobs. Hun oplevede, at det var hendes handicap, derstod i vejen for, at hun fik foden ind på arbejdsmarkedet.

”Faktisk har jeg ofte været rigtig meget itvivl om jeg skal nævne mit hørehandicap i en ansøgning. Jeg harnogle gange skjult mit hørehandicap, fordi jeg har den opfattelse.at nogle har den fordom, at det er for besværligt,” siger MetteBrønd Fredsted.

Nu er hun færdig med sit studie og fastbesluttet på at kæmpe for sin ret til et arbejdsliv som alleandre.

Mød Mette og mange andre danskere de næsteuger i tv-udsendelserne En plads i livet.

En plads i livet - enkampagne

Med kampagnen En plads i livet ønsker DR undervisning atrette fokus mod de muligheder og løsninger, der er for personer medet handicap og for virksomheder, der ønsker at udvide sinmedarbejderskare.

Tirsdag den 12. september går kampagnen En plads i livet iluften. Både i tv og på nettet, kan man blive klogere på, hvad mankan gøre for at forene job og handicap. I otte tv-programmer følgervi danskere med et handicap og deres bestræbelser på at få fodeninden for på arbejdsmarkedet.

Samtidig hører vi om virksomhedernes erfaringer med at åbne dørenemedarbejdere, der har en funktionsnedsættelse. På websitetwww.dr.dk/plads kan manse tv-programmerne, finde information om, hvordan man kommer ikontakt med arbejdsmarkedet og få råd til, hvordan man skal søgejob, hvis man har et handicap.

Sendetider:

Tirsdage kl. 18:20 på DR2

Besøg også En plads i livet pånettet: www.dr.dk/plads

Facebook
Twitter