En søndag aften i de danske forstæder

Livet i forstæderne – hvad går det ud på? P2’s temasøndag besøger bl.a. Ishøj, Høje Gladsaxe og Gjellerupparken, og sætter fokus på hvordan kunst og kultur opstår i byer uden centrum.

  • Outlandish gav hittet 'Guantanamo' ved P3-prisen 2002 (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
  • Camilla Christensen - Bogforum 2002 (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
1 / 2

Livet i forstæderne – hvad går det ud på? P2’s temasøndagbesøger bl.a. Ishøj, Høje Gladsaxe og Gjellerupparken, og sætterfokus på hvordan kunst og kultur opstår i byer uden centrum.

Storcentre med alt hvad der hører sig til afsoftice, Bilka og BR. Parcelhuse på rækker, have, hundebjæf ogfamilieliv. Livet i forstæderne, hvad går det ud på?

Forstaden bliver ofte forbundet med kulturelarmod. Men forfattere som Anders Bodelsen og Camilla Christensenhar forvandlet billeder fra forstaden til litteratur. Også musikkenspiller i forstaden. I Ishøj bor en af Danmarks størstejazzmusikere, nemlig bassisten Niels-Henning Ørsted Pedersen, ogmange på den danske hip-hop scene har fundet hinanden i forstaden –fx gruppen Outlandish, der opstod i Brøndby Strand.

Temasøndag 26. januar sætter fokus påforstadens litteratur, musik og arkitektur, og giver et bud påhvordan kunst og kultur kan opstå, selv i en by uden centrum.

En aften i forstæderne

Aftenen vilblandt andet indeholde følgende nedslag i forstadslivet:

  • Forstadens historie: Et kig i radioarkivetfortæller den forunderlige historie om forstadensopståen.

  • Forstadens musik: En snak med jazzbassistenNiels Henning Ørsted Petersen, hvis forhold til musik er forbundetmed forholdet til hjembyen Ishøj.

  • Forstadens litteratur: Forfatteren CamillaChristensen viser rundt i Høje Gladsaxe og fortæller om projektetmed at give forstaden historie.

  • Forstadens teater: Et teaterprojekt iGjellerupparken giver nyt mod til kvarterets unge.

I studiet kommer blandt andre Martin Zerlangfra Center for Urbanitet og Æstetik og Vibeke Meyling fra DanskByplan Laboratorium og fortæller om forstaden og drømmen om detgode liv.

Værter: Louise Witt-Hansen og Louise Puck.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk