Erfaren DR-sanger bliver ny dirigent for DR Koncertkoret

Sangeren og korlederen Poul Emborg får nu den officielle titel som korsyngemester for DR Koncertkoret, som han har været tilknyttet i en årrække som både sanger og dirigent.

Poul Emborg har været koncertsanger i DR gennem flere årtier, og nu får han den officielle titel som korsyngemester for DR Koncertkoret. (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen)

Hvis man har været til koncert med et af DR’s professionelle kor, er der god chance for, at man er stødt på navnet Poul Emborg.

Poul Emborg har nemlig været knyttet til DR’s kor i en lang årrække – først som sanger i næsten tre årtier, og senere som dirigent for koret i en række sammenhænge, bl.a. den anmelderroste opførelse af storværket TRIO i marts.

Det er nu ikke altid, man får Poul Emborg at se på selve scenen. Ofte har han nemlig haft rollen som såkaldt 'syngemester', hvilket betyder at han leder korets prøver inden koncertforløbet, hvor en orkesterdirigent tager over.

Og det er netop rollen som syngemester for DR Koncertkoret, Poul Emborg overtager i den nye koncertsæson med tiltrædelse den 1. oktober 2022.

Jubilæumssæson med Nielsen og Brahms

I sin første sæson som korsyngemester for DR Koncertkoret skal Poul Emborg forberede koret til en række vigtige produktioner, bl.a. DR Symfoniorkestrets sæsonåbning med kæmpeværket Gurre-Lieder og opførelsen af alle Nielsens vigtigste værker for kor og orkester i foråret 2023.

I den nye sæson, som samtidig er DR Koncertkorets 90-års jubilæumssæson, er også Brahms’ Requiem på programmet. Her får den nye korsyngemester samtidig brug for sin erfaring som sangpædagog og formidler, for i forlængelse af DR Symfoniorkestrets koncerter skal han stå i spidsen for workshoppen ’Kom og syng – Brahms’ Requiem’. Her kan korsangere fra hele landet være med til at synge det store værk sammen med DR’s professionelle korsangere – et populært koncept, som har samlet mange amatørkorsangere i DR i tidligere sæsoner.

Repræsentant for kortradition

Ifølge Michael Emery, som er kunstnerisk leder for DR Vokalensemblet og DR Koncertkoret, var valget af Poul Emborg som ny korsyngemester oplagt af flere grunde:

- Poul Emborg er om nogen repræsentant for vores fornemme danske kortradition, som danner rammen om vores professionelle kor i DR. Han er selv en højt kvalificeret koncertsanger, og i de senere år har han vist sig at være en glimrende leder af vigtige prøveforløb og koncerter med DR Vokalensemblet og DR Koncertkoret. Desuden er Poul en fremragende og meget vellidt sangpædagog, som har haft stor indflydelse på mange af de nuværende sangere i DR’s kor, ligesom han har fantastisk god kontakt til resten af kormiljøet.

Poul Emborg tilføjer selv om sin nye position som korsyngemester for DR Koncertkoret:

- At blive korsyngemester i DR er mit ønskejob. DR Koncertkoret er enestående i verden og rummer så meget talent. Jeg ser det som min fornemmeste opgave at medvirke til, at al den velklang, dramatik og musikalitet, som er i koret, kommer ud over rampen.