Erik Stephensen laver 'Mennesker og medier'

Danmarks førende mediemagasin drager til udlandet for at sætte større perspektiv på medieforholdene. Erik Stephensen er en spændende og solid vikar imens.

  • Erik Stephensen (Foto: Kirsten Ellebæk © Type 1)
  • Vært Lasse Jensen - Mennesker og Medier på P1 (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
1 / 2

Erik Stephensen vikarier for den sædvanlige vært, når Lasse Jensen drager til udlandet for at sætte et nysgerrigt og kritisk blik på udenlandske medieforhold i Danmarks førende mediemagasin på radio.

Erik Stephensen er vært og redaktør på P1s uafhængige mediemagasin den 4. og 18. juni.

Erik Stephensen har de seneste tyve år mest optrådt som direktør for store medieselskaber - men mange vil også huske ham som vært på DR TV i 1970'erne og 1980'erne og for sit makkerskab med et andet medie-ikon, Jørgen Flindt Pedersen. De satte nye standarder for tv-produktion i de journalistiske ungdomskredse og var fælles om at modtage både Cavling-prisen og Kryger-prisen for deres journalistik.

Fokus på Tysklands medier til sommerVikariatet sker i anledning af, at Lasse Jensen skal producere 'Mennesker og medier's sommerserie i Tyskland. 'Mennesker og medier' reserverer som altid fem programmer i sommertiden til et særligt tema. Sidste år fik vi en række spændende samtaler med amerikanske mediefolk om udviklingen i USA - og i år drager Lasse Jensen så mod syd for at producere serien 'Mediestemmer' fra Tyskland.

Imens Lasse Jensen er på udearbejde, kan lytterne nu på fredag, og igen om fjorten dage, få fornøjelsen af at møde en ny - men bestemt ikke uerfaren - mediepersonlighed i redaktørstolen i Mennesker og medier.

FAKTA

Mennesker og medier er et ugentligt radioprogram om begivenheder i danske trykte og elektroniske medier. Det udsendes på DRs P1 fredage kl. 13 og genudsendes lørdage kl. 11. Programmerne kan bl.a. hentes som podcast.

Udsendelserne bygges sædvanligvis op om interviews med en eller flere aktører eller sagkyndige om aktuelle forhold indenfor journalistik og om mediernes ledere, økonomi og ejerforhold. Programmets sidste fem minutter bruger programmets vært til en kritisk, personlig kommentar til en enkelt sag.

Af seneste udsendte programmer kan bl.a. nævnes:

Radio Møller

- Kulturminister Per Stig Møller har sat et meget personligt fingeraftryk på et smalt medieforlig, der betegnes som det værste for DR i en menneskealder.

Mere plads til kriminelle kendisser

- Reimer Bo Christensens interview med Stein Bagger er seneste eksempel på, hvad mange ser som en tendens. Nemlig at kriminelle ”kendisser” får mere og mere plads i medierne.

Fra Facebook til forsiden

- Ejerne af Facebook har indført nye regler, der gør det endnu lettere at få indblik i brugernes privatliv. I Danmark er medierne nu begyndt at støvsuge Facebook for at finde nyhedshistorier.

Hårfin balance i royal markedsføring

- Medlemmer af kongehuset er en slags moderne realitystjerner. Men de skal balancere hårfint mellem at eksponere sig og undgå, at de bliver som alle andre kendisser.

Facebook
Twitter