Estland skal se dansk julekalender i år

Esterne har købt 'Pagten', DRs julekalender fra sidste år. Traditionelt er det ellers svært at afsætte kalenderprogrammerne, da det er en særlig nordisk tradition at tælle ned til jul.

De estiske seere har udsigt til at få nisser og dansk julestemning på skærmen i år.

DR Internationalt Salg har netop indgået en aftale med den estiske public service-station, ETV, om at de kan vise DR1’s julekalender  ’Pagten’. Dermed  får esterne blandt andet snart den 12-årige skoledreng Malte og den jævnaldrende Lyda - som er en kombination af et menneske og nisse, på skærmen. Og Nikolaj Frederik Severin Grundtvig, der spiller en vigtig rolle i ’Pagten’ kommer de også til at høre om.

Serien er produceret af DR Fiktion og forfattet af Maya Ilsøe, og de danske seere kunne se den i 2009 på DR1 og DR Ramasjang.

Svære at få afsat til udlandet

”Det er en særlig nordisk tradition at sende tv-julekalendere i 24 afsnit, og derfor er det traditionelt svært for DR at få afsat udsendelserne til udlandet. Men esterne er klar til at se nisser, og de har fortalt, at de vil vise serien, som den er tænkt: nemlig som julekalender,” forklarer chefen for DR Internationalt Salg, Helene Aurø.

’Pagten’ er tidligere blevet solgt til Norge, og DR Internationalt Salg vil prøve at få fortællingenom at stå sammen og hjælpe hinanden ud til en bredere kreds af lande, når verdens tv-købmænd mødes til messen MIPCOM i Cannes i starten af oktober.

DR har sendt tv-julekalender siden 1962, men ideen stammer fra Sverige, hvor man havde premiere på den første julekalender for børn i radioen i 1956 og i fjernsynet i 1960.

 

  Telfonnummer: 23420007
  Afdeling: DR Internationalt Salg
  Navn: Helene Aurø
  Titel: Chef
Anden kontaktperson
1. Jan Dohrmann
Pressekontakt: Yderligere oplysninger