Europæisk MGP for børn

Lørdag 15. november 2003 står i børnenes og musikkens tegn i Forum. DR, Wonderful Copenhagen, Forum og Københavns Kommune løfter det europæiske Melodi Grand Prix for børn 2003 i fællesskab.

Vinderen af det danske MGP, "Razz" på 12 år. Den lille hip-hopper vandt med sangen "Kickflipper". (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)

Lørdag 15. november 2003 står i børnenes og musikkens tegn iForum. DR, Wonderful Copenhagen, Forum og Københavns Kommune løfterdet europæiske Melodi Grand Prix for børn 2003 i fællesskab.

Aftalen om, at verdens første europæiske MGP for børn skalafholdes i Forum er netop faldet på plads. Til stor glæde for allefire parter er der i år lagt op til samme succesfulde form forsamarbejde som ved de voksnes, europæiske Melodi Grand Prix i 2001.Parken er blot blevet skiftet ud med Forum, og talenterne på scenener blevet yngre.

Værtsskaber og store shows "For os i DR er det optimalt at samarbejde med Forum, KøbenhavnsKommune og Wonderful Copenhagen, især fordi det netop giver DRmulighed for at koncentrere sig om at lave et kanonfedt show",siger Lars Grarup programchef i DR1.

Intet mindre end 270 millioner potentielle seere får lørdag 15.november 2003 mulighed for at heppe på deres favorit hjemme forantv-skærmen. Bortset fra de ca. 8000 gæster der når at sikre sig enbillet til Forum. "Flere af de lande, der ikke er kommet med til MGP for børn i år,overvejer også at vise showet, så måske er der endnu flere seere,der får lov at kigge med 15. november. Vi satser på, at børnenesGrand Prix skal være lige så stort og fantastisk som de voksnes -bare på børns præmisser, for det allervigtigste for os er jo, atdet bliver en god oplevelse for børnene", fortæller Preben Vridstofchef for B&U i DR.

Forum lagde i 2002 scene til det nordiske MGP for børn, hvor dendanske rapper Razz som bekendt løb med førstepræmien i et intenststemningsmættet og stuvende fyldt Forum. "Vi er meget glade for, at DR har valgt Forum i København somstedet, der skal huse de omkring 8000 gæster til det europæiske MGPfor børn 2003. Sidste års nordiske MGP for børn var en kæmpesucces, og alle havde hænderne i vejret over den ramme omarrangementet, som Forum bød på. Nu behøver man ikke længere atrejse til Hamburg eller London for at få oplevelser i topklasse.Man kan sige, at vi i bedste forstand er blevet familien Danmarksforsamlingshus", fortæller Arne Bang Mikkelsen adm. dir. ForumKøbenhavn.

Showet bliver afviklet på engelsk af DRs kendte børnevært CamillaOttesen, som får en international medvært, der endnu ikke er satnavn på. 

"Med de senere års investeringer i lufthavn, bro, metro, nye hoteller, kongresanlæg, mærkevarebutikker og meget andet er derskabt godt grundlag for, at København kan påtage sig flereværtsskaber for internationale begivenheder", siger Lars BernhardJørgensen adm. dir. hos Wonderful Copenhagen.

"Ligesom Melodi Grand Prix 2001 er det europæiske MGP for børn2003 med til at understrege, at København er Danmarksinternationale by, men også at København er en by i børnehøjde. Viglæder os meget til at være med i forberedelserne af begivenheden,og vi regner blandt andet med, at de københavnskebørnekulturinstitutioner får en sjov opgave i forbindelse medforberedelsen og gennemførelsen af MGP for børn", sigeroverborgmester Jens Kramer Mikkelsen.

15 nationale Grand Prix'er Forberedelserne til det europæiske og de 15 nationale MGP'er er ifuld gang. De 15 deltagerlande, som er fundet ved lodtrækning,tæller Belgien, Kroatien, Tyskland, Grækenland, Letland,Makedonien, Malta, Holland, Norge, Rumænien, Slovakiet, Spanien,Sverige, Storbritannien og naturligvis Danmark.

Mandag 27. januar er sidste frist for indsendelse af musikalskebidrag til det danske MGP, som afholdes med finale i tv-byen lørdag3. maj. Så hvis man er mellem 8 og 15 år gammel og drømmer om atblive den nye europæiske sangstjerne, er der stadig chance for atnå at komme med i opløbet.

I løbet af foråret starter billetsalget til det europæiske MGPfor børn i Forum.   

FacebookTwitter