Få skumsprøjt i ørerne når 'De Frygtede Pirater' uropføres

DR Musikariet kan præsentere Mathias Madsen Munchs helt nye værk, 'De Frygtede Pirater' på Museet for Søfart i Helsingør og i DR Koncerthuset.

  • De Frygtede Pirater” uropføres på Museet for Søfart i Helsingør og i DR Koncerthuset. (Foto: Sisse Stroyer. © Type 1)
  • De Frygtede Pirater” uropføres på Museet for Søfart i Helsingør og i DR Koncerthuset. Her er det komponisten Mathias Madsen Munch. (Foto: Sisse Stroyer. © Type 1)
  • De Frygtede Pirater” uropføres på Museet for Søfart i Helsingør og i DR Koncerthuset. (Foto: Sisse Stroyer. © Type 1)
1 / 3

Nykomponeret dansk musik til børn præsenteres ikke hver dag. Derfor er det helt specielt når DR Musikariet kan præsentere Mathias Madsen Munchs helt nye værk, 'De Frygtede Pirater'. Uropførelsen sker på Museet for Søfart i Helsingør tirsdag den 24. april klokken 9.30.

Her er der mulighed for at ombord på Drømmeskibet og møde den legendariske Kaptajn Aquarius. Efter mange år til havs, sætter kaptajnen kursen mod Bermuda-trekanten for at finde Drømmenes Skat. Der bliver bølgegang og skumsprøjt for skibet sejler for fuld musik. På den musikalske rejse må Drømmeskibet krydse utallige farer, og måske kan besætningen til sidst finde skatten helt nede på havets bund, så Kaptajnen kan blive Pirat over alle Pirater.

Man kan tage med på den musikalske og nykomponerede rejse, som er en ny måde at formidle musik og gode historier. DR Musikariet byder velkommen til en levende og interaktiv koncert.

Koncertfortællingen er udviklet i samarbejde med DR Musikariet og M/S Museet for Søfart med støtte fra Statens Kunstfond. Manuskriptet er udviklet i samarbejde med den anerkendte børnebogsforfatter Merlin P. Mann. Kaptajnen bliver spillet af skuespiller Tomas Ambt Kofod, der senest lagde stemme til udyret i den danske udgave af 'Skønheden og Udyret' (2017), og musikken bliver spillet af det forrygende pirat-ensemble, der spiller på blandt andet slagtøj, kalimba, klaver, cello, guitar, cornet, fløjter, sav og kontrabas.

Fakta om DR Musikariet

DR Musikariet er den dynamiske ramme for en masse forskellige musikalske aktiviteter for børn og unge. Det er koncerter, workshopper og skoletilbud på tværs af genrer. I år forventer DR Musikariet at kunne give over 100.000 børn og unge store musikoplevelser takket være vores gode samarbejdspartnere. DR Musikariet er stolte af at have Mathias Madsen Munch som huskomponist med særlig fokus på at udvikle interaktive og involverende koncerter til børn og unge.

Fakta om komponist Mathias Madsen Munch

Det er ikke første gang den unge filmkomponist fornyer musikken til børn og unge. I 2013 skabte han den interaktive børnekoncert 'Den Uendelige Labyrint', der er baseret på eventyr- og rollespil, og som siden er blevet opført for 25.000 børn. Koncerten har haft stor succes i Rusland, og til juni får den større international bredde, når den for første gang skal opføres i Letland som en del af det danske bidrag til 100-års jubilæet for Estlands, Letlands og Litauens selvstændighed.

Komponisten, der selv figurerer i flere af sine koncerter, kommer også vidt omkring på de danske egne og er netop hjemvendt fra sønderjyske turné med sin koncertfortælling Baron von Münchhausen, der for tredje år i træk har turneret. Her får publikum heller ikke lov at sidde stille, men bliver aktiveret med dans, sang og rytmiske klap. Det er nemlig af afgørende betydning for Mathias Madsen Munch at inddrage interaktive elementer i sin formidling.

Fakta om Museet for Søfart i Helsingør

Koncerten er udviklet i samarbejde med M/S Museet for Søfart, som er et landsdækkende specialmuseum for dansk søfart fra middelalderen til i dag. Museet har i 98 år ligget på Kronborg Slot, men åbnede i 2013 med nye faciliteter og udstillinger i et nyt prisvindende museumsbyggeri tegnet af BIG – Bjarke Ingels Group. M/S Museet for Søfart ligger i Helsingør. HER ER KONCERTERNE

24. april

kl. 9.30 og 10.30

25. april

kl. 9.30, 10.30 og 12.00

26. april

kl. 9.30 og 10.30

DR Familiekoncert 27. april

kl. 14:00

1. maj

kl. 9.30, 11.00 og 12.30

i DR Koncerthusets Studie 2

2. maj

kl. 9.30, 11.00 og 12.30

i DR Koncerthusets Studie 2

3. maj

kl. 9.30, 11.00 og 12.30

i DR Koncerthusets Studie 2

4. maj

kl. 9.30, 11.00 og 12.30

i DR Koncerthusets Studie 2

Koncerten genopsættes maj/juni 2019 på en turné rundt i hele Danmark. Hvis I ønsker at vide mere, kan I kontakte Mathias Madsen Munch på telefon 2390 2397 eller madsenmunch@gmail.com

Relevante links:

www.mathiasmadsenmunch.dk/defrygtedepirater (Billeder og yderligere materiale om koncerten)