Fakiren fra Bilbao - dansk gyserkomedie for hele familien

Der vanker både gys og grin for hele familien, når DR1 sender ’Fakiren fra Bilbao’ lørdag 30. december kl. 19.00. Filmen, der er baseret på Bjarne Reuters bog af samme navn, har bl.a. Sidse Babett Knudsen og Peter Gantzler på rollelisten.

Der vanker både gys og grin for hele familien, når DR1 sender’Fakiren fra Bilbao’ lørdag 30. december kl. 19.00. Filmen, der erbaseret på Bjarne Reuters bog af samme navn, har bl.a. Sidse BabettKnudsen og Peter Gantzler på rollelisten.

Tvillingerne Emma og Tom flytter med deres mor til en lille by,hvor hun har fået nyt arbejde. Igennem den lokale ejendomsmægler,den bizarre Hr. Moony, som også er byens bedemand, bliver familientilbudt at købe et gammelt, faldefærdigt hus billigt. Huset harstået tomt i årevis og ligger på et øde sted i byens udkant, ligeop til den dystre kirkegård. På trods af huset uhyggelige ogspøgelsesagtige atmosfære lykkes det Hr. Moony at overtale moderentil at købe det, og familien flytter ind. 

En mystisk lem

Mens moderen er på arbejde, gårbørnene på opdagelse i husets mange kroge, og i kælderen opdager deen mystisk lem, som er aflåst med en solid hængelås. Før børnenenår at undersøge det nærmere, får de uventet besøg af et suspektægtepar, som tilbyder at købe huset for en pæn sum penge. Parret ermeget påtrængende, hvilket gør Tom og Emma mistænksomme, og deopdager snart, at ægteparret i virkeligheden er et berygtetforbryderpar forklædt som mand og kone. De har for nogle år sidenstjålet verdens mest kostbare diamantring fra den royalejuvelsamling. De blev fanget, men politiet fandt aldrig diamanten.Nu er de to forbrydere igen på fri fod, og Emma og Tom er ikke itvivl om, at diamanten må være gemt i kælderen bag den aflåstelem.

Fakiren

Emma og Tom bryder låsen op, men alt, hvadde finder, er en gammel kuglepen, med en lille plastikfigur indeni.De skal lige til at smide kuglepennen væk, da de opdager, atfiguren indeni er levende! Emma åbner kuglepennen og lukker figurenud, og med ét står der en grønlig, ildelugtende skikkelse foran dem– Fakiren fra Bilbao. Heldigvis viser han sig at være et gammeltvenligt cirkusspøgelse. 

Tvillingerne skal nu finde diamanten, holde juveltyvene påafstand og samtidig holde Fakiren hemmelig for deres mor. Detudvikler sig til en hæsblæsende, nervepirrende og morsomforviklingshistorie, hvor intet er, som det umiddelbart ser ud, oghvor ingen er til at stole på. Lykkes det tvillingerne og deres nyeven, Fakiren, at finde skatten, fange forbryderne og bringe en nymand ind i moderens liv? Det finder seerne ud af, når DR1 viserfilmen lørdag 30. december kl. 19.00. 

Holdet bag

Emma spilles af Julie Zangenberg, somogså spillede hovedrollen i filmen ’Klatretøsen’, ogtvillingebroderen Tom spilles af Aksel Leth, som spillede Egon i’Olsen Banden Junior’. I rollen som tvillingernes mor brillererSidse Babett Knudsen, og Ole Thestrup spiller den lumske Mr. Moony.Blandt de øvrige medvirkende kan seerne desuden glæde sig til atopleve Peter Gantzler og sangerinden Lisa Nilsson.

’Fakiren fra Bilbao’ er baseret på Bjarne Reuters roman af sammenavn. For manuskript står Mette Heeno, som også skrev manuskripttil ’Terkel i Knibe’ samt flere afsnit af tv-serien ’Langt fra LasVegas’, og filmen er instrueret af Peter Flinth, der også stod bagden anmelderroste børnefilm ’Ørnens Øje’.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk