Familien Sommer firdoblede lyttertallet til radiodrama

Dramaserien 'Sommer' er den første, der er blevet overført fra tv til radio - og 107.000 lyttede med søndag formiddag. Normalt er der 26.000, der hører radiodramatik på det tidspunkt.

  • DR1 lancerede i dag DR Fiktions nye dramaserie 'Sommer' ved et pressemøde i TV-Byen. Her det Christian Sommer (Jesper Langberg) og Sophia Sommer (Lisbet Dahl) i familien Sommers køkken. (Foto: © Agnete Schlichtkrull, Type 1)
  • DR1 lancerede i dag DR Fiktions nye dramaserie 'Sommer' ved et pressemøde i TV-Byen. Her det Mille Kaiser (Marie Louise Wille) og Jakob Sommer (Lars Ranthe) i familien Sommers køkken. (Foto: © Agnete Schlichtkrull, Type 1)
1 / 2

Dramaserien 'Sommer' er den første, der er blevet overført fratv til radio - og 107.000 lyttede med søndag formiddag. Normalt erder 26.000, der hører radiodramatik på det tidspunkt.

Danskerne har bestemt ikke glemt familien Sommer. Dalægefamilien fra DR1’s populære dramaserie havde premiere somradiodrama på P2 søndag formiddag klokken 11.30, var der flere endfire gange så mange, der sad klar ved højttalerne end normalt, nårkanalen sender radiodrama.

Helt præcist havde 107.000 lyttere valgt ’Sommer’ til, hvor deri hele 2008 i gennemsnit var 26.000 lyttere til radiodramatikken påP2 søndag formiddag.

"Man må sige, at ’Sommer’ er kommet rigtig godt fra start, ogdet er ganske usædvanligt, at vi ser så store udsving ilyttertallene fra den ene uge til den anden. Og hvor man ellers tittaler om, at radioen er og bliver et flowmedie, er det helttydeligt, at lytterne her har lyttet med fra ende til anden. Detfremgår meget tydeligt af lyttertalskurven," siger medieforskerDennis Christensen fra DR Medieforskning.

De samme skuespillere

Historien i radioudgaven af ’Sommer’ fortsætter, hvor den slap itv, og alle hovedroller spilles af de samme som på DR1; foreksempel Lisbet Dahl, Jesper Langberg, Marie Louise Wille og LarsRanthe. Derudover medvirker blandt andre Lotte Andersen, AndersHove, Kristian, Peter Mygind, Nukaka Coster Waldau, CharlotteMunksgaard og Michael Carøe.

Hovedforfatteren på de nye afsnit er Elsebeth Nielsen, og det erAnders Lundorph, der har instrueret.

Første tv-serie overført til radio

Producent Thomas Hedemann fra DR Fiktion glæder sig over, atlytterne var parate til at tilbringe mere tid med lægefamilien.

"Det er første gang, vi overfører en tv-serie til radioen, ogdet er ganske interessant, at vi med fokuseret markedsføring påtekst-tv, dr.dk, radio- og tv-spot har kunnet få folk til at slåover på P2. Selvfølgelig handler det også i høj grad om, at’Sommer’-universet er kendt i forvejen, men jeg var alligevelspændt på, om folk ville zappe over," siger han og tilføjer:

"Derudover er det naturligvis også glædeligt og interessant foros, at radiodramatik ikke behøver at være smalt og for en megetlille og elitær målgruppe, som nogen ellers hævder, det er".

Kan genhøres på lørdag på P1

Hvis man ikke fik hørt første afsnit af familien Sommer, bliverdet genudsendt på lørdag den 14. marts klokken 22.30 på P1.Derudover kan serien også hentes som podcast fra P1’s hjemmeside oghøres via dr.dk/netradio.