'Fantastiske Fortællinger' på dr.dk en stor succes

Danskere fra hele landet har indsendt 900 historier til DRs storstilede projekt ’Fantastiske Fortællinger’. På dr.dk/fantastiske kan du opleve alle de mange spøjse og rørende historier fra det virkelige liv - og bidrage med din egen fortælling.

Danskere fra hele landet har indsendt 900 historier til DRsstorstilede projekt ’Fantastiske Fortællinger’. Pådr.dk/fantastiske kan du opleve alle de mange spøjse og rørendehistorier fra det virkelige liv - og bidrage med din egenfortælling.

En mand, der på dramatisk vis kommer i klammeri med en hjort ien mørk skov. En kvinde, som tilsyneladende har en magisk evne tilat få sine mænd til at falde ned fra stiger. Og en mand fra Århus,som på alle måder møder sin egen dobbeltgænger.

Det er blot nogle af eksemplerne på devirkelige hændelser, du kan fordybe dig i på dr.dk/fantastiske. Herkan du læse alle de mange ’Fantastiske Fortællinger’ og se debedste historier omsat til 21 kortfilm, der er blevet vist på DR2.Tilsammen danner de et Danmarkskort af situationer, hvor skæbnenhar spillet danskerne et puds, virkeligheden har overgåetfantasien, og folk har fået en oplevelse, de aldrig glemmer.

En kvinde, der finder et menneske i bilensbagagerum. En mand, der får uventet hjælp af en gavmildtaxachauffør til at nå bussen. En kvinde, der finder ud af, at denpige, hun har leget med hele sin barndom, i virkeligheden er hendessøster. Alt dette og meget mere kan du opleve på dr.dk/fantastiske,hvor du også kan følge med på det levende Danmarkskort overfortællinger.

Danskerne brænder for at fortælle

Med op mod 900 indsendte historier - sidenstarten på projektet og premieren på hjemmesiden i starten af april- har responsen mildest talt været overvældende. Flere historierkommer til hele tiden, og fortællingerne er så mærkelige, pudsige,rørende og tankevækkende, at man er tilbøjelig til at tro, at derer mere mellem himmel og jord:

'Der sker altså rigtig mange mærkelige ting iDanmark! På redaktionen kan vi mærke, at vi med projektet har ramtet enormt behov hos danskerne for at fortælle om fantastiskeoplevelser. Det interessante er, at mange i løbet af deres liventen har oplevet eller vil opleve noget, der er højst usædvanligt.Og den slags historier - viser det sig - synes folk, det er sjovtat dele med andre. Efterfølgende har der lidt overraskende væretheftige diskussioner på hjemmesiden, hvor danskerne kommenterer ogreagerer på de indsendte historier', siger redaktør Kåre VeddingPoulsen fra DR Kultur.

Fra fiktion til virkelighed

Ikke alene kan du fordybe dig i de mangeeksempler på virkelighedens finurlighed. Du kan også fortælle dinegen historie - og den har chancen for at blive omsat til fiktionaf en af Danmarks førende forfattere. I august vælger vi nemlig debedste fortællinger ud fra hver region i Danmark, og ni forfatterebruger dem så som inspiration til at skrive en fiktiv historie.Disse ni historier samles til en bog, der udkommer i november 2006.Blandt forfatterne er Svend Åge Madsen, Anne Marie Løn og RobertZola Christensen.