Farefuld ekspedition til Borneos hjerte

Et ekspeditionsteam fra BBC er taget på en farefuld færd dybt ind i hjertet af Borneo for at dokumentere den fantastiske skjulte verden, der findes her. Følg med på tæt hold, når de opsøger sjældne dyrearter og udforsker underjordiske huler.

Et ekspeditionsteam fra BBC er taget på en farefuld færd dybtind i hjertet af Borneo for at dokumentere den fantastiske skjulteverden, der findes her. Følg med på tæt hold, når de opsøgersjældne dyrearter og udforsker underjordiske huler.

Dybt inde i ’Borneos hjerte’ i Sydøstasienfindes en fantastisk verden af regnskov, floder og kløfter skjultfra resten af verden af høje bjerge og et ufremkommeligt terræn.Området er hjemsted for hundredevis af sjældne plante- ogdyrearter, men skovhugst og opdyrkning af oliepalmeplantager truerdet unikke økosystem. BBC har samlet et team af junglespecialister,videnskabsfolk, klatrere og filmfolk for at undersøge denfantastiske verden, inden det er for sent. Gennem tre programmerfølger vi ekspeditionsteamets anstrengende og farefulde søgen eftersjældne dyrearter. Nyd spændingen og de fantastiske filmoptagelserførste gang 16. april kl. 20.

På arbejde med blodigler ogskorpioner

Ekspeditionens første stop er Imbak Canyon - entilbagetrukket dal dækket af uberørt regnskov og beskyttet af envæg af klipper til begge sider. Teamet slår lejr dybt inde ijunglen, og det er et hårdt sted at leve og arbejde. I programmernefølger vi teamets dagligdag i den kvælende fugtige varme, hvor dekonstant er nødt til at pille blodigler af kroppen, og hvor selvden mindste rift nemt fører infektioner med sig. En tropisk stormfår træerne til at vælte ned om ørene på dem - og så gemmertoiletterne på ubudne gæster i form af sjældne skorpioner.

Men de anstrengende levevilkår betaler sig.Efter fire uger har teamet fundet over 100 dyrearter - og mange afdem er aldrig set i området før. Vi skal bl.a. opleve gibbonabernesliv højt oppe i trækronerne, de hidsige pygmæelefanter, der kanbevæge sig næsten lydløst gennem junglen samt nogle af verdenssidste orangutanger og den yderst sjældne træleopard.

Farefuld ekspedition

Iekspeditionens anden fase flytter teamet endnu længere ind iBorneos jungle. En gruppe rejser op til afsides floder, der kunsjældent er set af udefrakommende. Her finder de klippemalerierlavet af et gammelt skovfolk for 10.000 år siden. En anden gruppeudfører en farlig nedstigning i en enorm hule, der er kollapset.Hernede klemmer de sig gennem klaustrofobiske små åbninger ogopdager et helt nyt system af hulekamre, som aldrig før er set afmennesker.

Det er ambitiøst og farligt at nærstuderegibbonabernes liv i trækroner 45 meter over jorden, udforskeunderjordiske huler og nærme sig skorpioner, slanger og leoparder,men ekspeditionsteamet har en mission. Ved at dokumentere områdetsunikke dyreliv slår de et slag for fredningen af det sidste storevilde naturområde i Sydøstasien. Verdens naturorganisationer medWWF i spidsen kæmper for at gøre ’Borneos hjerte’ til verdensstørste internationale naturreservat.

Første afsnit af ’Ekspedition Borneo’ sendespå DR1 16. april kl. 20.

Facebook
Twitter