Fem mand og Rosa - kriminalkomedie med Morten Grunwald og Judy Gringer

På en hospitalsstue er alle lige.

På en hospitalsstue er alle lige.

I den veloplagte kriminalkomedie ”Fem mand ogRosa” fra 1964 oplever fem hospitalsindlagte mænd fra megetforskellige miljøer et fællesskab, der sætter dem i gang med ethøjst usædvanligt bankkup. Filmen blev i sin tid meget populær ogtilmed godt modtaget af anmelderne – en sjælden kombinationdengang!

Den lille gruppes projekt er at hjælpe deresstuekammerat – den unge legationssekretær og vordende diplomatKonradsen (Willy Rathnov) – ud af en lusket pengeafpressers hænder.Afpresseren spilles af den normalt hyggelige Arthur Jensen, men detbliver han ikke rarere af.

Så  kammeraterne på hospitalsstue 13 måarbejde sammen for at få Konradsen ud af klemmen - hvilketindebærer fjernelsen af vigtige beviser fra en bankboks. Og her erdet, at den uforbederlige indbrudstyv Herluf “Smukke Arne” Jensenkommer ind i billedet som en udfarende kraft – tilmed hjulpet afsin forførende kæreste Rosa, der kan gøre uvurdérlige studier imarken.

Som oppegående patient er Konradsenselvfølgelig selv tiltænkt en central rolle i bankkuppet, men enpludselig blindtarmsbetændelse sætter ham ud af spillet. I stedetmå ingen ringere end byretsdommer Winther i aktion medskærebrænderen. For nu hvor alt er planlagt, er det for sent atafblæse aktionen.

Bramfri og slagfærdig

Det er en bramfri, slagfærdig dansk komediefortalt med håndelag og nerve af den produktive instruktør SvenMethling, der siden har fået succes med sin familiefilmserie omKrummerne.

Smukke Arne spilles suverænt at MortenGrunwald, og Judy Gringer er sød og sexet som hans veninde Rosa.Den altid noble Emil Hass Christensen spiller byretsdommer Winther,der vover sig ud i bankrøver-faget, og Louis Miehe-Renard og BentRothe er de sidste medlemmer af den lille femmands-gruppe.

Sven Methling har selv skrevet manuskriptet isamarbejde med Ole Boje.

Facebook
Twitter