Flight 174 i frit fald - autentisk drama

Skal De ud at flyve i den nærmeste fremtid? Så er det måske klogest ikke at tænde for det autentiske drama "Flight 174 i frit fald".

Skal De ud at flyve i den nærmeste fremtid? Så er det måskeklogest ikke at tænde for det autentiske drama "Flight 174 i fritfald".

Der er visse sætninger, man ikke har lyst tilat høre, når man sidder i et fly, der befinder sig 12½ kilometerover jordens overflade. Som for eksempel: “Vi er løbet tør forbrændstof”. Det er imidlertid præcis, hvad der sker for 63flypassagerer i det amerikanske drama "Flight 174 i frit fald", derer baseret på en hændelse, der fandt sted i Canada i 1985.

En ny dag truer

Da den erfarne pilot Bob Pearson sætter sigved styrepinden i et splinternyt Boeing 767-rutefly, er det blotendnu en dag på jobbet. De første par timer i luften forløber daogså helt efter planen. Men Pearson og andenpiloten Quintal rivesbrat ud af rutinen, da det går op for dem, at det umulige er ved atske: Som følge af en banal regnefejl er flyet ved at løbe tør forbrændstof - flere hundrede kilometer før den planlagte landing.

Pearson sætter kursen mod den nærmestelufthavn, i byen Winnipeg, og advarer lufthavnens flyveleder AlWilliams om, at flyet er på vej. Men pludselig slipper brændstoffetop, og motorerne sætter ud. Flyet er ikke længere i stand til at nåWinnipeg.

Mens flyvelederen Williams febrilsk lederefter en ny landingsmulighed, forsøger flyets besætning at beroligede opskræmte passagerer. Nu må Pearson demonstrere sine evner sompilot af et noget usædvanligt svævefly - en Boeing-maskine med 63passagerer og en vægt på 150 tons.

Rollen som piloten Bob Pearson spilles afWilliam Devane, der brød igennem som den udspekulerede skurk ithrilleren "Family Plot", Alfred Hitchcocks sidste film. Siden harhan bl.a. medvirket i Mel Gibson-filmen “Payback” og ClintEastwoods ”Space Cowboys”.

Andenpiloten Quintal spilles af Scott Hylands,mens flyvelederen Williams spilles af Nicolas Turturro, der i detvirkelige liv mødte sin kone i et fly, hvor hun arbejdede somstewardesse. Turturro er bedst kendt som betjent James Martinez ikrimiserien "New York Blues".

"Flight 174 i frit fald", der er fra 1995, erinstrueret af Jorge Montesi efter et manuskript af LionelChetwynd.

Originaltitel: Freefall: Flight 174.

Facebook
Twitter