Født uden ansigt - dokumentar om en sjælden fødselsdefekt

Den lille amerikanske pige, Juliana, er født med en sjælden fødselsdefekt, der betyder, at hun mangler de fleste af sine ansigtsknogler.

Den lille amerikanske pige, Juliana, er født med en sjældenfødselsdefekt, der betyder, at hun mangler de fleste af sineansigtsknogler.

Den toårige Juliana Wetmore mangler 30 til 40 procent af sineansigtsknogler. Det betyder blandt andet, at Juliana er født udenoverkæbe, uden kindben og uden øjenhuler. Hun mangler også sineører. Julianas yderst sjældne fødselsdefekt kaldes for TrecherCollins syndrom, og ifølge lægerne er Julianas tilfælde det værste,de har oplevet.

Rekonstruktion

Juliana er nødt til at spise gennem maven og trække vejretgennem et snit i luftrøret. Som toårig har hun allerede væretigennem femten operationer, og hun skal igennem mange flere. Førhver ny operation former lægerne en model af hendes hoved med enrekonstruktion af hendes kranie, for at vurdere de næste skridt påvejen til at give Juliana et ansigt, der fungerer.

Livslang proces

Genopbygningen af Julianas ansigt er en livslang proces og enstor belastning for Julianas forældre, Tami og Thom, men de ertaknemmelige og fulde af kærlighed til deres datter, der nok ligneret billede af Picasso, men inde bag ved er lige så sød ogcharmerende som andre børn. Og som Thom siger: ”Gud giver digaldrig mere, end du kan bære.”

Originaltitel: Born Without a Face

Produktion: Jon Clements for Channel 4, 2005

Facebook
Twitter