Førstevælger: De unge har magten

Peter Palshøj er vært, når DR1 præsenterer fredagens bedste bud på sjov og uforudsigelig underholdning: ’Førstevælger’. Et program, hvor de 10-13 årige holdkaptajners valg betyder alt.

  • I 'Førstevælger' på DR1 er det de unge, der styrer. Peter Palshøj er vært, når to holdkaptajner mellem 10 og 13 år fører hvert deres hold af kendisser og publikummer gennem skægge og skæve konkurrencer. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
  • I 'Førstevælger' på DR1 er det de unge, der styrer. Peter Palshøj er vært, når to holdkaptajner mellem 10 og 13 år fører hvert deres hold af kendisser og publikummer gennem skægge og skæve konkurrencer. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
  • Peter Palshøj er vært i 'Førstevælger' på DR1, hvor to holdkaptajner mellem 10 og 13 år fører hvert deres hold af kendisser og publikummer gennem skægge og skæve konkurrencer. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
  • Peter Palshøj er vært i 'Førstevælger' på DR1, hvor to holdkaptajner mellem 10 og 13 år fører hvert deres hold af kendisser og publikummer gennem skægge og skæve konkurrencer. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
1 / 4

Peter Palshøj er vært, når DR1 præsenterer fredagens bedste budpå sjov og uforudsigelig underholdning: ’Førstevælger’. Et program,hvor de 10-13 årige holdkaptajners valg betyder alt.

Når man er 12 år, må man aldrig bestemmenoget. Jo, nu må man, når DR1’s nye store underholdningssatsning’Førstevælger’ fra 15. september ruller over skærmen. Her er detnemlig de unge, der bestemmer. Det hele.

Peter Palshøj byder velkommen til et heltsærligt underholdningsprogram, fyldt med anderledes action og sjovekonkurrencer. ’Førstevælger’ bygger på den klassiske situation, somalle, der går eller har gået i skole, har prøvet at stå i: Der skalvælges hold. I skolegården kender de fleste hinandens styrker ogsvagheder indenfor såvel softball som fodbold og street basket. Menhvordan vil man vælge, hvis man IKKE på forhånd kender dem, manskal vælge blandt? Er man stærk, fordi man er stor? Er manintelligent, fordi man ser nørdet ud?

Skægge og skæve konkurrencer

I’Førstevælger’ styrer to holdkaptajner - drenge eller piger ialderen 10-13 år - med hård hånd hvert sit hold gennem en rækkeskægge og skæve konkurrencer på styrke, intelligens og hurtighed.De har frie hænder til at håndplukke deres helt eget team til hverkonkurrence. De kan både vælge deres holdmedlemmer blandt publikumog blandt de forskellige kendte, der medvirker.

Er de kendte så bedre at have på holdet end de almindeligepublikummer? Måske synger nogle af kendisserne bedre, men det erikke sikkert, at de er hverken klogere, stærkere eller hurtigereend publikum. For at sætte lidt ekstra spark i spændingen er dernemlig i hvert program en række mennesker blandt publikum, der ersærligt gode til noget - vægtløftning, cykelløb, karate, hvad somhelst.

Holdkaptajnens valg erafgørende

Det er med andre ord kun de to holdkaptajner,der via deres valg af holdspillere afgør slagets gang i hverkonkurrence. Dermed afgør de også, hvem der står bedst rustet tilden store finale og til at vinde præmien, som består af en storbunke gaver fra publikum.

Præcis som landsholdstræneren i fodbold er de ultimativt ansvarligefor at sætte det helt rigtige hold - og må selvfølgelig selv tagekonsekvensen, hvis de vælger forkert og holdet taber. Derfor følgerder ansvar med anfører-armbindet i ’Førstevælger’: Drengene ogpigerne skal kunne bevare overblikket og - især - træffe de rigtigevalg.

Legesygfeststemning

’Førstevælger’ er et program, hvor legesygenfår frit løb, og stemningen er en helt speciel blanding af detstore frikvarter, en fed fest med sjove selskabslege og et stænksportsarena, som leveres af DR Sportens Henrik Lineker, når hankommenterer på, hvordan de to holdkaptajner og deres hold klarersig i hver konkurrence.

De unges særligeblik

'’Førstevælger’ handler først og fremmest om, at bådede unge og de voksne skal have det sjovt, men vi synes også, at deter enormt interessant at se, hvem og hvordan de to holdkaptajnervælger blandt publikum og kendte. Når man er 12 eller 13 år har mantit blik for nogle helt andre ting end voksne, og der er rigtigmeget af det sjove i programmet, der opstår ud af den forskel,’siger Peter Palshøj, der ud over at være en garvet radiovært påbl.a. Go’Morgen P3 også har lavet tv, f.eks. P3 Guld på DR2.

’Jeg glæder mig selvfølgelig rigtig meget. Deter fedt, at vi har ramt et koncept, der både er enormt sjovt ogsyret og samtidig tager de unges valg fuldstændig alvorligt,’slutter Peter Palshøj.

Der er løbende åbent for nyepublikumstilmeldinger, og DR1 opfordrer alle, der har lyst, til atkomme og være med til festen. Man kan bestille billetter påpublikum@dr.dk. Men man skalselvfølgelig være klar over, at man kan ende med at deltage aktivti løjerne!

Facebook
Twitter