Folketingsvalg 2015: DR vil bringe valget tættere på vælgerne

Din stemme. Vores fremtid. Sådan lyder overskriften for DRs samlede valgdækning i de næste tre uger frem til valget den 18. juni 2015.

  • Din stemme. Vores fremtid (Foto: DR © Type 1)
  • Kåre Quist møder partierne (Foto: Lars E Andreasen © Type 1)
  • Tine Gøtzsche er vært i 'Duellen' mellem statsministerkandidaterne. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)
  • Ask Rostrup og Kim Bildsøe Lassen (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)
  • Ulrik Haagerup, DRs nyhedsdirektør. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
1 / 5

Under overskriften ’Din stemme. Vores fremtid.’ vil DR i den kommende tid dække valgkampen, så der er de helt rigtige tilbud til alle i Danmark - uanset om de vil følge med på tv, radio, mobil eller web.

Ambitionen er at  sætte de vigtigste samfundsmæssige dilemmaer for morgendagens Danmark til debat. Men også atkomme tættere på vælgerne og sætte spot på de emner, som optager os ude i landet. Dækningen på de enkelte DR-kanaler vil i langt højere grad end tidligere forsøge at tage afsæt i - og indarbejde - de emner og dilemmaer, som optager befolkningen, og altså ikke kun de politiske kugler, som støbes på Christiansborg.

”Vi har en overliggende ambition om at engagere lytterne og seerne og gøre valget nærværende for os alle. Vi ønsker at gribe befolkningens dagsorden og bede politikerne om at forholde sig til den. Det er nemlig langt fra givet, at det der diskuteres i gangene på Christiansborg også er det samme, som det, der optager folk ude i landet. I en række programmer vil vi derfor lave et ”reality tjek” på den politiske dagsorden og sætte lyd og lys på de overvejelser, bekymringer og dilemmaer, som optager befolkningen,” siger DRs nyhedsdirektør Ulrik Haagerup.

Det virtuelle forsamlingshusDRs valgdækning er, ifølge nyhedsdirektøren, tilrettelagt med henblik på at gøre det muligt for alle i Danmark at få uafhængig, troværdig og balanceret information om både kandidater og partier – og om de væsentlige politiske valg og dilemmaer, vi står overfor som samfund.

”Vi skal være den uafhængige og troværdige kilde til information om valget – og det virtuelle forsamlingshus, hvor vi mødes og debatterer indædt og engageret. Vi skal forsøge at oplyse og informere danskerne bedst muligt, så de er klædt på til det valg, de står overfor, når de den 18. juni træder ind i valgboksen. Derudover ønsker vi selvfølgelig at stimulere interessen for de valg, vi står overfor som samfund – og sørge for at flest muligt får mulighed for at tage del i debatten.”  

Som altid, når der udskrives valg, kommer valget til at fylde rigtig meget på DRs kanaler. Ikke mindst på DR2, som bliver officiel ”valgkanal” i de næste tre uger. Her vil man fra morgen til aften kunne følge kandidaterne tæt og holde sig opdateret på alle de vigtigste politiske debatter.

DR1 vil sende de store klassiske partilederdueller, ligesom kanalen i flere programmer vil sætte fokus på, hvilke politiske valg det reelt er, vi står overfor. På både P3 og P4 vil kandidaterne tørne sammen i store politiske debatter. DR3 drager ud i landet – nærmere bestemt til den lille by Gylling ved Odder, som tidligere er kommet tættest på landsgennemsnittet. Og på dr.dk kan man følge den seneste udvikling og teste, hvilke af politikerne, man egentlig er mest enige med.

Her kan du få det hurtige overblik over DRs valgdækning:

DR1

DR1 sender hver dag ’Kandidaterne’, hvor makkerparret Kim Bildsøe og Ask Rostrup umiddelbart efter den sene TV Avis vil levere analyser og reportager direkte fra valgkampen. I et relanceret ’Mød partierne’ vil Kåre Quist sammen med seerne forsøge at blive klogere på de enkelte partiers kerneværdier. To gange i løbet af valgkampen lægger DR1 sendeflade til ’Duellen’ mellem de to statsministerkandidater, som styres af Tine Gøtzsche. Og kanalen sender også den moderne klassiker, ’Demokratiets aften’, hvor DR samler partiledere og cirka 1.800 publikummer til valgets måske vigtigste debat i Koncerthuset i DR Byen blot to dage før valget. Endelig sender DR1 programserien og eksperimentet ’Gaden hvor politikerne forsvandt’, hvor en gruppe borgere fra en gade i Ikast skal overtage styringen af Danmark og forsøge at få deres egne mærkesager gennemført.

DR2

DR2 omdannes til egentlig valgkanal og sender direkte fra 07.00 morgen til 18.30 aften. I ’Valget med Uffe Tang’ vil DRs politiske redaktør alle hverdage samle op på dagens vigtigste emner. I programserien ’#DR din stemme’ vil Sanne Gram med afsæt i debatten på de sociale medier give ordet til vælgerne. Thomas Buch-Andersen vil faktatjekke dagens politiske udmeldinger i ’Detektor’. Og i ’Thorning & Ringberg’ vil Jens Ringberg og Camilla Thorning alle hverdage forsøge at oversætte indholdet af – og baggrunden for - aktuelle politiske udmeldinger.

DR3

DR3 sender i dagene op til valget serien ’DR3 afslører valgresultatet – live fra Gylling’ fra den lille by Gylling ved Odder, som ved det seneste valg var den by, der lå tættest på landsresultatet. Med videnskab, statistik - og sammen med lokale Gylling-borgere - forsøger Karen Thisted og Thomas Skov at forudsige valgresultatet. På selve valgdagen vil DR3’s særlige kommentatorer gå i kødet på valgets temaer og resultat med anderledes kant og humor.

Valg i radioen

P1 følger valget tæt hen over de kommende tre uger og dækker det i en række programmer herunder ’Orientering’  og ’P1 Debat’. Mads Steffensen vil i ’Mads og partilederne’ invitere politikerne indenfor til en partilederrunde i P3-studiet. Og P3 inviterer desuden til valgbar de næste tre fredage, hvor man bl.a. kan brevstemme i P3's valgboks - først i Roskilde, så i Aarhus og fredagen før valget rykker valgbaren til Odense. Også P4 dækker valget i den kommende tid og sender valgradio i alle ni distrikter med ’Regional valgdebat’, og at kanalen to gange i løbet af valgkampen rydder sendetiden til direkte partilederrunder.

Dr.dk og #DRdinstemme

Fra det øjeblik valget er udskrevet dækkes det live på dr.dk - i både tekst og billeder. Her vil man kunne se klip af de vigtigste højdepunkter fra valgkampen, og som noget nyt vil tv-værten Mette Frisk som op- og nedtakt til ’Mød Partierne’, konfrontere politikerne med seernes spørgsmål og synspunkter.

Man kan også følge DRs valg på Facebook og på Twitter via det officielle hashtag #DRdinstemme. Og endelig kan man tage ’kandidattesten’ og blive klogere på, hvilke politikere, man deler synspunkter med.

Valg er også for børn

DR Ultra kan børnene lære om politik og valg i fem særproducerede valgprogrammer. Ultra tester kampformen hos to politikere fra hver deres parti i runderne ”plakatkamp”, ”ordkamp” og ”kendiskamp”. Og så bliver vi også lidt klogere på valg og politik, når vi lærer partierne bedre at kende og snakker om politiske emner som rød og blå blok, mandater, mærkesager og partier.

For en mere udtømmende programoversigt se dr.dk/valg eller dr.dk/tv/oversigt

 

  E-mail-adresse: chgt@dr.dk   Telfonnummer: 28545103   Afdeling: DR Kommunikation og Presse   Navn: Charlotte Gylstorff   Titel: Presserådgiver Anden kontaktperson 1. Jonas Vadstrup Thomsen Pressekontakt: Yderligere oplysninger

Facebook
Twitter