Frækkere end politiet tillader II

DR1 er nået til den anden film i kanalens ”Frækkere end politiet tillader”-kavalkade.

DR1 er nået til den anden film i kanalens ”Frækkere end politiettillader”-kavalkade.

2Den sorte superstjerne Eddie Murphy var heltukendt for det europæiske biografpublikum, da han som 21-årig varlige ved at stjæle billedet fra Nick Nolte i sin debutfilm ”48timer”. Hans gavflabefacon med de hurtige vittigheder, som han heltåbenbart selv nyder meget, gjorde ham straks til enpublikumsyndling, en position, der blev yderligere forstærket afden næste film, ”Bossen og bumsen”.

Men den helt overvældende succes fik han to årefter debuten med en skræddersyet rolle som en rapkæftetpolitimand, der forlægger residensen fra den rå industriby Detroit,hvor han normalt arbejder, til Beverly Hills i Los Angeles. Derstikker hans platte manererr mildt sagt af mod den polerede stil,der ellers præger luksusbyen.

”Frækkere end politiet tillader”, som filmenjo hed, var et af de års store internationale slagnumre. Den måttenaturligvis følges op af endnu en film om den durkdrevne ungebetjent.

Brigitte Nielsen som bandeleder

Axel Foley (Eddie Murphy) kaldes tilbage fraDetroit til Beverly Hills, da hans gamle ven, kaptajn Bogomil,bliver såret i et opgør med en bande, der under ledelse af enimponerende kvinde (ingen mindre end Birgitte Nielsen) lige hargennemført et indbringende kup i en af Beverly Hills’ velforsynedejuvelerforretninger. Foley tager kontakt med sine tidligeremakkere, Taggart og Rosewood, og så går ellers forfølgelsen i et afverdens mest velstående og pralende boligområder, hvis indbyggereikke alle er så ulasteligt fine som plænerne foran dereskæmpevillaer.

Filmen er instrueret af Tony Scott, som vikender som instruktøren bag film som ”Top Gun”, ”True Romance”,”Fjenden i dybet” og ”Enemy of the State”. Scott er tidligerereklamefilmmager, og det ses tydeligt på hans film, derbilledmæssigt er ualmindeligt lækre. ”Frækkere end politiettillader II” er mere en actionfilm end sin forgænger, menselvfølgelig får dens stjerne ustandelig lejlighed til at vise dencharmerende humor, der har skabt hans popularitet.

Den følgende lørdag viser DR1 den tredje ogsidste ”Frækkere end politiet tillader”-film.

Originaltitel: Beverly Hills Cop II

Facebook
Twitter