Fransk specialist i spidsen for reformationskoncerter med DR VokalEnsemblet

DR VokalEnsemblet får besøg af den franske barokekspert Lionel Meunier, når de præsenterer en samling musikalske skatte fra reformationstiden i tre sjællandske kirker.

Oktober og november er travle måneder for DR VokalEnsemblet i år. Samtidig med, at koret er i fuld gang med forberedelserne til DRs tv-transmitterede Reformationskoncert 31. oktober, er de 18 sangere ved at gøre klar til at præsentere korets egen koncertrække i tre forskellige kirker på Sjælland.

Med fred & fryd - Stemmer fra Reformationen

Garnisons Kirke, København
5. november kl. 16

Sct. Peders Kirke, Næstved
3. november kl. 19.30

Sct. Mariæ Kirke, Helsingør
4. november kl. 16

DR VokalEnsemblet
Dirigent: Lionel Meunier
Orgel: Philip Schmidt-Madsen

Musik af bl.a. Mogens Pedersøn, Johann Walter, J.S. Bach og Dietrich Buxtehude.

Koncerten sendes på P2 mandag 6. november

Under titlen ”Med fred og fryd – Stemmer fra Reformationen” inviterer DR VokalEnsemblet publikum i København, Næstved og Helsingør med på opdagelse i de mange kirkemusikalske skatte, som findes fra den danske og nordtyske reformationstid – og med sig har de den fremtrædende franske barokekspert Lionel Meunier og den prisvindende danske organist Philip Schmidt-Madsen.

Vi er glade for, at det er lykkedes at få afspejlet så mange facetter af Reformationen i både DR VokalEnsemblet og DR SymfoniOrkestrets koncertsæson – og på DRs kanaler i det hele taget.

Kim Bohr, DRs chef for kor og orkestre

Fra Luther til Bach

Publikum i de tre sjællandske kirker kan se frem til at opleve en smuk vifte af tidlig dansk og tysk kirkemusik, og ud over en række korværker vil koncerterne byde på både orgelmusik og soloindslag med flere af DR VokalEnsemblets sangere.

Historisk vil koncerterne spænde fra Luthers egne melodier i den allerførste, protestantiske salmebog til barokkens store mestre Buxtehude og J.S. Bach, som godt 100 år senere skrev deres største kor- og orgelværker til højtider og gudstjenester i den reformerede, lutherske kirke.

Mens en del af DR VokalEnsemblets koncertprogram vil bestå af glemte musikalske perler af bl.a. Christian IVs danske kapelmester Mogens Pedersøn, vil koncerterne også byde på barokke toner, som er velkendte i dag – fra Thomas Kingos berømte salme Sorrig og Glæde over Buxtehude-kantaten Med fred og fryd til J.S. Bachs store motet Jesu, meine Freude.

Fransk ekspert i spidsen

Specielt til koncertrækken ”Med fred og fryd” har DR VokalEnsemblet inviteret den prisvindende franske dirigent Lionel Meunier, som vil stå i spidsen for alle tre koncerter. Meunier er en af verdens førende eksperter indenfor den tidlige musik, og han har tidligere i år udgivet et dobbeltalbum med musik fra Reformationen. For nylig tog han sammen med sit eget kor, Vox Luminis, stikket hjem som vinder af en af musikverdenens fornemme priser, den engelske Gramophone Award, i hele to kategorier, nemlig Årets Album og Årets Barokudgivelse.

Bred reformationsfejring

Kim Bohr, der er chef for DRs kor og orkestre, siger:

”Vi er glade for, at det er lykkedes at få afspejlet så mange facetter af Reformationen i både DR VokalEnsemblet og DR SymfoniOrkestrets koncertsæson – og på DRs kanaler i det hele taget. Mens vores store, fælles festkoncert 31. oktober kaster nyt lys på Reformationens ideer med bl.a. en dansk uropførelse, går DR VokalEnsemblets egen koncertrække i dybden med den mere historiske – og ikke mindst den rent musikalske – side af reformationen.”