Fransktalende skal i seng med DR2

Seerne i 47 frankofone lande – blandt andet Frankrig, Nord- og Vestafrika og så langt væk som på Fiji og Tonga, skal nu se Jakob Olrik give gode råd om sex og samliv.

DR2s sexekspert, Jakob Olrik, fra programmet "I Seng Med DR2" skal nu gå verden rundt. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)

Seerne i Frankrig og 46 frankofone lande får nu muligheden for at komme ”i seng med DR2”.

På den netop overståede salgsmesse for tv-købmænd, MIPTV, i Cannes lykkedes det nemlig for DR Internationalt Salg at sælge programserien ’I seng med DR2’. Her giver ”sexperten” Jakob Olrik gode råd om alt fra forelskelse og forførelse til gode orgasmer og om, hvordan man bevarer et godt forhold.

Programserien er på 12 afsnit, og køberen er den franskbaserede tv-kanal Planète No Limit, der udover i Frankrig også sender ind over lande som eksempelvis Haiti, Tunesien, Algeriet, Marokko, Fiji, Tonga samt en lang række vestafrikanske lande. Hvert program er på 10 minutter.

Godt public service-format

”Umiddelbart er det ikke en programserie, vi har haft store forventninger om at sælge til udlandet. Men efter at ’I seng med DR2’ sidste år kom i top tre i en konkurrence om de bedste europæiske public service-formater, valgte vi at lancere den internationalt,” forklarer chefen for DR Internationalt Salg, Helene Aurø.

Hvor franskmændene ellers ofte dubber deres programmer, så der bliver talt fransk i dem, er planen, at   Jakob Olrik skal tekstes, ”så han bevarer sin originalitet”, som franskmændene udtrykker det.

”Umiddelbart er køberne faldet for den direkte måde, programmerne er lavet på, og så er emnet selvfølgelig universelt. Derudover ser man ikke nøgenhed i udsendelserne, og det gør også, at de har en chance for at komme på skærmen hos flere tv-stationer, vurderer Helene Aurø.

Flere til gennemsyn

Hun fortæller, at Frankrig er det første land, der viser serien – ud over Danmark. Men flere lande har lige nu ’I seng med DR2’ til gennemsyn.

DR2 sendte programmerne fra april til juli sidste år, og afsnittene kan fortsat ses på dr.dk/isengmeddr2.

 

  Telfonnummer: 23420007   Afdeling: DR Internationalt Salg   Navn: Helene Aurø   Titel: Chef Anden kontaktperson 1. Jan Dohrmann Pressekontakt: Yderligere oplysninger