Fredagsfilm: Iskoldt begær - thriller med Michael Douglas og Sharon Stone

”Basic Instinct 2” får dansk biografpremiere den 21. april. Samme dag kan etteren ”Iskoldt begær” ses eller genses på DR1.

”Basic Instinct 2” får dansk biografpremiere den 21. april.Samme dag kan etteren ”Iskoldt begær” ses eller genses på DR1.

Nogle film står printet på nethinden, fordi dehar en scene, man aldrig glemmer. ”Iskoldt begær” er en sådan film.Scenen, man aldrig glemmer, er den med Sharon Stone, som under enpolitiafhøring langsomt spreder benene, så en hel flok mandligepolitifolk med sultne øjne kan konstatere, at hun virkelig går tilbal uden trusser.

Sexet dame

Politifolkene glemmer lige et øjeblik, hvadafhøringen gik ud på. Tilsvarende har vores mandlige hovedperson,politidetektiven Nick, besvær med at forholde sig sagligt ogobjektivt til den hovedmistænkte i den mordsag, han efterforsker.Han søger en sexet dame, der har forført en rockstjerne for ligemidt i det mest intense øjeblik i sengen at hakke ham til plukfiskmed en issyl. Nøjagtig den situation er beskrevet ned i mindstedetalje i forfatterinden Catherine Tramells seneste roman. SammeCatherine er derfor den hovedmistænkte.

Men ret beset burde hun være den mindstmistænkte, for mordere plejer jo ikke ligefrem at offentliggørederes mordplaner først. Nick ved ikke rigtig, hvad han skal tro, oghvert eneste spor, han graver op, viser sig også at kunne forståsbåde for og imod. Helt bortset fra det, så er det ikke hovedet, hantænker mest med. Catherine har ikke det store besvær med at få hamlokket med hjem i seng – selv om han ved, at det er lige nøjagtigmorderens fremgangsmåde.

Hvem snyder hvem?

Men også en politimand kan jo behøve lidtspænding i tilværelsen, og når man er i tilstrækkeligt højt humør,så er der ikke langt fra den lille død til den store død. Måske erNick i det humør, for ingen ved rigtig, hvad der roterer i hovedetpå ham. Han er selv blevet efterforsket som følge af et nogetuheldigt skyderi, hvor uskyldige blev offer for Nicks kugler. Mankan godt mistænke ham for at være en farlig mand. Farligere end såmange andre mordere, måske.

Filmen er skrevet af den ungarsk-fødte JoeEszterhas, som elsker sexede historier og nærmest skabte skandalemed opfølgeren ”Show Girls” samt en bog omClinton/Lewinsky-affæren. Han er en af Hollywoods højest betalteforfattere og fik 3 millioner dollars, det dengang største beløbbetalt for et manuskript, for ”Iskoldt begær”. Michael Douglas varhelt på toppen i denne periode med bl.a. også ”Farligt begær” og”Afsløring”. Sharon Stone var også i sit mest sexede hjørne, menholder stadig dampen oppe 14 år senere i fortsættelsen ”BasicInstinct 2”, der får dansk biograf-premiere samme dag, som etteren”Iskoldt begær” vises på DR1.

Originaltitel: Basic Instinct.

Facebook
Twitter