Fredagsfilm: Klienten - amerikansk thriller efter John Grishams bestseller

En ung dreng bliver hovedvidne mod mafiaen, som vil gøre alt for at lukke munden på ham i John Grisham-thrilleren "Klienten".

En ung dreng bliver hovedvidne mod mafiaen, som vil gøre alt forat lukke munden på ham i John Grisham-thrilleren "Klienten".

Den tidligere advokat John Grisham skrivernogle af tidens mest populære bøger. Hans thrillere medudgangspunkt i de konflikter, som kan opstå på kanten af detjuridiske system, er siden starten af 1990'erne blevet forvandlettil en række succesrige film. Blandt de populæreste er "Klienten"med Tommy Lee Jones og Susan Sarandon som konkurrerendeadvokater.

To drenge ser ude i skoven en bil. Manden ibilen forsøger at begå selvmord, og den ene dreng forsøger at reddeham, men forgæves. Selvmorderen, der er advokat for en af mafiaenshovedmænd, når dog forinden at fortælle den ældste dreng Mark om etlig. Dermed bliver drengen et vigtigt vidne for statsanklageren.Både statsanklageren og en stræbsom ung advokat vil have fat iknægten og føre ham som vidne mod Barry Muldano, inden mafiaensudsendte mordere får fat i ham, men Mark klarer sig bedst på egenhånd og ved ikke længere, hvem han kan stole på.

Spænding og spidsfindigheder

John Grisham blev på rekordtid et afHollywoods varmeste navne, og hans veltimede manuskripter med ligedele ydre spænding, psykologiske konflikter og juridiskespidsfindigheder er blevet en af filmbyens dyreste varer. Hansseneste klient er instruktøren Gary Fleder, der harinstrueret”Runaway Jury”. Francis Ford Coppola og Robert Altmanfilmatiserede henholdsvis “The Rainmaker” og “The Gingerbread Man”,men en af de første, der opdagede John Grishams talenter, varinstruktøren bag ”Klienten” - Joel Schumacher.

Schumacher brød igennem med "Kliken fra St.Elmo" og vekslede mellem melodramaer og gysere, inden han med"Falling Down" viste sig som en instruktør, der havde mere at bydepå end et sikkert blik for action-sekvenser. Ud over "Klienten" harSchumacher også filmatiseret Grishams debutroman "A Time to Kill",hvor en advokat får den vanskelige opgave at forsvare en sortmorder i Sydstaterne. Siden har Schumacher ført Batman-sagaenvidere med "Batman Forever" samt "Batman & Robin", og senesthar han været aktuel med ”The Phantom of the Opera”.

Originaltitel: The Client

Facebook
Twitter