Fremtidspris til DR-bog om unges medieforbrug

Forfatterne bag bogen 'Generation Netværk', der handler om de ungdomsårgange, som aldrig har set en verden uden net og mobiltelefon, har fået Fremtidsprisen.

  • Generation Netværk version 1.5 udkommer i uge 26 (Foto: DR Multimedie © Type 1)
  • Morten Bay og Julie Schytte Ralund har skrevet bogen Generation Netværk (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)
1 / 2

Forfatterne bag bogen 'Generation Netværk', der handler om deungdomsårgange, som aldrig har set en verden uden net ogmobiltelefon, har fået Fremtidsprisen.

De to forfattere Julie Schytte Ralund og Morten Bay modtogtorsdag Fremtidsprisen for bogen ’Generation Netværk’, som erudgivet af DR.

Bogen handler om den revolution, der er sket i måden, de ungeforbruger medier på. ’Generation Netværk’ er en bog om deungdomsårgange, der aldrig har set en verden uden internet ellermobiltelefoni, og samtidig for alvor har taget netmedier somYoutube, MySpace og Facebook til sig. Generationen formår atkommunikere på adskillige medier på én gang, og bogen fokusererogså på, hvilke krav det stiller til medierne.

Fremtidsprisen bliver uddelt af Akademiet for Fremtidsforskning,og den bliver uddelt hvert år til personer og udgivelser, "der harbidraget eller vil bidrage til forståelse af fremtidens udvikling,trends og dynamik," som det hedder.

De to forfattere har siden udgivelsen været efterspurgte somforedragsholdere på grund af deres viden om unges netværk oginteraktionsformer.

Kommer i version 1.5

Forlagsredaktør Knud Gram Øllgaard fra DR Multimedie fortæller,at bogens førsteoplag er udsolgt, og at et nyt bliver leveret inæste uge.

"Da udviklingen inden for de nye medier går så rasende stærkt,kunne vi se, at vi ikke bare kunne lave et normalt genoptryk.Hovedpointerne i bogen holder stadig vand her efter halvandet år,men visse eksempler blev vi nødt til at opdatere, hvis bogen ogsåskulle holde i det næste års tid. Derfor har vi valgt at kalde detnæste optryk for ’Generation Netværk version 1.5," siger Knud GramØllgaard.

Morten Bay arbejder i dag hos Aller, mens Julie Schytte Ralundarbejder i DR Perspektiv Ung/Historie, hvor hun lige nu er påbarsel fra.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk