Generelt om Ruben – drengen, der kan tale med ting

’Ruben – drengen, der kan tale med ting’ er P3’s musikalske radiotegneserie om en 10-årig dreng, der pludselig opdager, at han kan tale med tingene omkring sig.

Ellen Hillingsøe og Lars Brygmann spiller Rubens forældre, mens børneskuespillerne Daniel Vognstrup og Thea Ulstrup spiller hhv. Ruben, der kan tale med ting, og Rubens meget kloge lillesøster Sara. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)

’Ruben – drengen, der kan tale med ting’ er P3’s musikalskeradiotegneserie om en 10-årig dreng, der pludselig opdager, at hankan tale med tingene omkring sig.

Ellen Hillingsøe og Lars Brygmann spiller Rubens forældre, ogblandt folkene bag føljetonen er Selvsvings-makkerparret OliverZahle og Jens Korse.

Sengen og kommoden taler

Rubens 10 års fødselsdag bliver en helt normal fødselsdag. TrorRuben. For pludselig hører han stemmer på sit værelse. Det ermystisk nok hans seng og hans kommode, der snakker. Og så erhandlingen igang i radiotegneserien, der sendes alle hverdage kl.ti-i-syv på P3.

Fra den fødselsdagsmorgen kan Ruben tale med tingene omkring sig- med opvaskemaskinen, stigereolen, knallerten og en masse andreting, som Ruben møder i sin dagligdag og på nogle af de hemmeligemissioner, han snart bliver sendt ud på.

Med sig har han en følgesvend, den irriterende lommelygte Brian,som Ruben har fået i fødselsdagsgave af sin far, og som kommer medgode og ikke mindst dårlige råd undervejs.

Svært at være Ruben

Der er selvfølgelig ikke andre mennesker end Ruben, der kan høretingene tale. Derfor er det ikke altid helt let at være Ruben.Somme tider skaber hans evner flere problemer, end de gavner.

Hvordan skal Ruben på én gang være en helt normal dreng, der bori parcelhus, passer sin skole og spiller fodbold, og samtidig klarede svære agent opgaver, som agentbureauet SNAPS sender ham udpå?

Og så er der jo problemet med klassenes nye pige Laura. Hun erden sødeste pige, Ruben nogensinde har mødt, synes han. Men hvergang, hun siger noget til ham, skal han sådan tisse...Det er ikkenemt at være Ruben.

Syngende sager

Musikken spiller en stor rolle i ’Ruben – drengen, der kan tale medting’. De enkelte ting kan finde på at bryde ud i sang undervejs,og dét inden for alt fra dance musik til rock.

Blandt de medvirkende musikere er foreløbig Peter Belli, JimmyJørgensen og Povl Dissing, og numrene er skrevet af Jannik TaiMosholt, Jens Korse og Jesper Andersen.

Holdet bag Ruben

Ruben spilles af Daniel Vognstrup, hans ekstremt kloge lillesøsterSara spilles af Thea Ulstrup, og i rollen som Laura høres NannaVillumsen. Læs mere om de tre børneskuespillereher.

Ellen Hillingsøe og Lars Brygmann spiller Rubens forældre. Læsmere om demher.

Oliver Zahle, Jannik Tai Mosholt, Jens Korse og Mette Millingstår bag den nye radiotegneserie. Læs mere om demher.

'Ruben - drengen, der kan tale med ting' bliver genudsendt hverdag på P3 kl. 17.40

Besøg eventuelt 'Ruben's hjemmesideher.

Yderligere oplysninger fås hos Jannik Tai Mosholt på tlf. 35 2084 46, jtam@dr.dk

Facebook
Twitter