’Gift ved første blik’ slår tilmeldingsrekord – og skyder ny sæson i gang med tidligere deltagere

Flere deltagere, en større inddragelse af familier og venner samt et særligt optaktsprogram er noget af det nye, seerne kan se frem til i den nye sæson af ’Gift ved første blik’.

 • Flere end 600 danskere har søgt om at være med i den kommende sæson af ’Gift ved første blik (© Snowman Productions ApS)
 • Dennis. (© Snowman Productions ApS)
 • Frederik. (© Snowman Productions ApS)
 • Luna. 10 nye modige singler har sagt ja til at deltage i det grænseoverskridende eksperiment, Gift ved første blik. (© Snowman Productions ApS)
 • Maja. 10 nye modige singler har sagt ja til at deltage i det grænseoverskridende eksperiment, Gift ved første blik. (© Snowman Productions ApS)
 • Michael. 10 nye modige singler har sagt ja til at deltage i det grænseoverskridende eksperiment, Gift ved første blik. (© Snowman Productions ApS)
 • Anja. 10 nye modige singler har sagt ja til at deltage i det grænseoverskridende eksperiment, Gift ved første blik. (© Snowman Productions ApS)
 • Anders. 10 nye modige singler har sagt ja til at deltage i det grænseoverskridende eksperiment, Gift ved første blik. (© Snowman Productions ApS)
 • Claus. 10 nye modige singler har sagt ja til at deltage i det grænseoverskridende eksperiment, Gift ved første blik. (© Snowman Productions ApS)
 • Christina. 10 nye modige singler har sagt ja til at deltage i det grænseoverskridende eksperiment, Gift ved første blik. (© Snowman Productions ApS)
 • Henriette. 10 nye modige singler har sagt ja til at deltage i det grænseoverskridende eksperiment, Gift ved første blik. (© Snowman Productions ApS)
1 / 11

Flere end 600 danskere har søgt om at være med i den kommende sæson af ’Gift ved første blik’, som løber over skærmen på DR1 fra den 22. august. Det er flere end nogensinde.

Ud af dem, der har søgt, er 10 singler blevet matchet op af eksperterne Gert Martin Hald og Mette Smidt. Singlerne bliver igen i år gift med et menneske, de aldrig har mødt før. Alt sammen for at se, om de kan skabe et godt ægteskab og finde kærligheden i det.

Som noget nyt i ’Gift ved første blik’ er der i år fem par - modsat fire i tidligere sæsoner. De skal igennem seks uger leve som mand og kone.

I forhold til seneste sæsoner er der også foretaget nogle ændringer, der skal hjælpe de medvirkende bedst muligt gennem forløbet fra start til slut. Blandt andre bliver venner og familie inddraget mere, og sammen med programmets eksperter står de til rådighed for at støtte og hjælpe parrene, når de rammer ægteskabelige udfordringer. Derudover ser man i år, at de nygifte flytter sammen, inden de tager på bryllupsrejse for at skabe ro efter en hæsblæsende bryllupsdag. - Missionen i ’Gift ved første blik’ er at få et ægteskab mellem to fremmede til at vokse sig stærkt og levedygtigt. Derfor bliver eksperimentet hele tiden justeret og tilpasset for at skabe endnu bedre muligheder for de medvirkende, og for at vi alle på nye måder kan blive klogere på kærlighedens og parforholdets forskellige udfordringer og muligheder, fortæller redaktør Stine Preem fra DR.

Sæsonen skydes i gang med tidligere deltagere

I år begynder sæsonen med et optaktsprogram, der sendes på DR1 den 21. august, hvor man gennem tidligere medvirkende bliver klogere på de følelser og problematikker, der kommer i spil, når man skal bygge et ægteskab op med et fremmed menneske. De giver os også en indsigt i, hvordan det er at være med i eksperimentet og hvad de har fået ud af det.

Sognepræst Michael Brautsch besøger Katrine og Michael fra sidste sæson for at få en status på deres kærlighedsliv i dag. Programmet byder også på gensyn med par, der valgte at lade sig skille, herunder Ronnie og Cecilie ligeledes fra sidste sæson, som ikke har set hinanden siden. Programseriens psykolog Gert Martin Hald forholder sig til tidligere medvirkendes konkrete udfordringer for at gøre os klogere på de problematikker om kærlighed og relationer, der også kommer til at opstå i den nye sæson. - Det er sjette gang, ’Gift ved første blik’ løber over skærmen på DR - et stærkt og gribende program, der er med til at samle mange danskere foran skærmen og i samtaler om noget af det allervigtigste, nemlig kærligheden, forholdet til andre mennesker og til os selv, siger redaktør Stine Preem.Optaktsprogrammet til ’Gift ved første blik’ bliver sendt på DR1 onsdag den 21. august klokken 20.45, mens den nye sæson af ’Gift ved første blik’ har premiere torsdag den 22. august klokken 20.00 på DR1.

Årets deltagere:

 • Michael fra Mørkøv, som er ved at uddanne sig til social- og sundhedsassistent

 • Luna, som er uddannet pædagog. Hun bor i Høje Gladsaxe og har to voksne børn

 • Henriette fra Silkeborg, som studerer mediegrafik og maler i sin fritid

 • Frederik, som arbejder som data collection scout og bor i Humlebæk

 • Dennis fra Viborg, der arbejder som konsulent og går op i plantebaseret mad

 • Christina, som arbejder som kontorassistent og bor i lejlighed i Farum

 • Claus fra Odense, der arbejder som socialpædagog

 • Maja, som bor på Amager og arbejder som tale/hørekonsulent

 • Anders, som bor med sin hund i København og arbejder i Illums Bolighus.

 • Anja, som er marketingskoordinator og bor i Tilst uden for Aarhus.

Pressekontakt:

Kristina Sindberg, Have Kommunikation – kristina@have.dk, telefon: 2486 0184. Billeder hentes via dr.dk/presse

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk