Gode råd er gratis fra Simon Kvamm

Nephew-forsangeren giver gode råd om sangskrivning på dr.dk/sangskriver i september, og han giver også feedback på nogle af sangene, der bliver uploadet på sitet.

Simon Kvamm og Nephew på scenen ved P3 Guld 2010, hvor gruppen også fik P3 Live-prisen. Nu giver Kvamm gode sangskriverråd på dr.dk. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)

Unge med en sangskriver i maven har chancen for at få gode råd og for at få respons på deres sange fra Simon Kvamm i september.

Nephew-forsangeren er nemlig månedens mentorDRs sangskriversite, dr.dk/sangskriver. Det betyder blandt andet, at han øser af sin ekspertise om sangskrivning på sitet. Her fortæller han også, hvordan den særlige Nephews særlige tekst-stil og det store Nephew-hit ’007 Is Also Gonna Die’ blev til.

På sangskriversitet kan man også uploade nogle af sine sange og få respons fra brugerne, og i månedens løb vil Simon Kvamm også give feedback på nogle af sangene.

”Mange unge kaster sig ud i at skrive sange i disse år, og sangskriverklubberne har ventelister. Men samtidig er der også mange, der famler sig lidt frem og lige skal finde ud af, hvordan man bedst gør. Det er nogle af dem, vi gerne vil hjælpe med DRs sangskriversite, der er en del af den treårige Syngelyst-kampagne, som DR og tre ministerier står bag,” forklarer Birgit Bergholt, der er projektleder for ’Syngelyst’.

  Telfonnummer: 35206290   Afdeling: Syngelyst-kampagnen   Navn: Birgit Bergholt   Titel: Projektleder Anden kontaktperson Pressekontakt: Yderligere oplysninger

Simon Kvamm bliver ikke den eneste sangskriver, der øser af sin viden i de kommende måneder. I oktober overtager Tim Christensen stafetten på dr.dk/sangskriver, og i november runder Kristian Leth og Annika Aakjær forløbet af. Tim Christensen i oktober

”Da jeg startede med at skrive sange, ville jeg selv have været glad for sådan et mentor-tilbud. Jeg ville selv have benyttet mig af muligheden for at høre, hvad andre havde at sige om min musik, hvis jeg ellers havde haft tilstrækkelig selvtillid til at uploade mine sange. For det er jo en sårbar ting og en voldsom overvindelse blufærdighedsmæssigt at smide ens sange i hovedet på andre. Når unge sangskrivere alligevel tør det, vil jeg selvfølgelig gerne hjælpe dem med nogle gode råd i dag,” siger han.

Selv ser Simon Kvamm frem til at være mentor: En voldsom overvindelse

FacebookTwitter