Godt nyt til Dansktop-fans

Dansktoppen runder de 40 i 2008. DR tager forskud på jubilæet ved at dedikere en DAB-radiokanal til Dansktoppen, fra den 24. oktober 2007 og året ud.

'DR Dansktop' spiller dansktopmusik døgnet rundt på dr.dk/netradio. (Foto: Mikkel Høegholm Strøjer © Type 1)

Dansktoppen runder de 40 i 2008. DR tager forskud på jubilæetved at dedikere en DAB-radiokanal til Dansktoppen, fra den 24.oktober 2007 og året ud.

En af radiohistoriens allerstørste succeserfylder 40 år i 2008. Siden starten i 1968 - med radiolegenden JørnHjorting ved mikrofonen - har Dansktoppen i forskelligeafskygninger været en fast følgesvend for trofasteDR-lytttere.

Fra Bjørn Tidmand, Ulla Pia og Dorthe Kollo i 1968 til Kandis,Peter Westh og Fede Finn’s Funny Boyz i 2007 har radioprogrammetsunget sig ind i en hel generations hjerter og skabt radiohistorieved som det eneste radioprogram at lægge navn til en helmusikgenre.

Tre generationer af danskere - fra pensionister til teenagere - eri dag ikke i tvivl om hvad 'dansktop-musik' er, selvom genrenrummer alt fra rock’n roll over country-musik og folkemusik tilsangbare popmelodier fra ind- og udland.

Jubilæet vil blive markeret løbende gennemåret, men allerede på onsdag den 24. oktober vil DR tage hul påløjerne, med en hel DAB-radiokanal med dansktopmusik hele døgnet.Det er netradiokanalen DR Dansktop, der får gæsteoptræden på DAB,som afløser for DR X, hvis vært Alex Nyborg Madsen er rykket overpå P4.

Der vil stadig være dansktopmusik på P4 og P4Danmark, men som en særlig service for DAB-lytterne vil Dansktoppensåledes få sin helt egen DAB-kanal resten af året.