Gratis Mozart-podcast på dr.dk

DR forærer 9 af Mozarts symfonier væk på nettet. Det sker på DRs omfattende Mozart-site som led i markeringen af Mozarts 250-års fødselsdag.

DR forærer 9 af Mozarts symfonier væk på nettet. Det sker på DRsomfattende Mozart-site som led i markeringen af Mozarts 250-årsfødselsdag.

Har man hverken stiftet bekendtskab medMozarts musik eller DRs to klassiske orkestre, bliver der numulighed for at gøre begge dele - ganske gratis.På dr.dk/mozart250 vil DRnemlig fra slutningen af januar og frem til midten af martspodcaste ikke færre end ni af Mozarts symfonier. Det sker for atmarkere, at det den 27. januar er 250 år siden en afmusikhistoriens største komponister blev født.

DR Radiosymfoniorkestret og DRRadioUnderholdningsOrkestret har indspillet ni forskelligeMozart-symfonier, som man kan lytte til når og hvor det passer en,og alle bliver præsenteret med en kort introduktion. Dermed bliverdet for første gang nogen sinde muligt for DRs brugere at downloadeDRs orkestre til deres MP3-afspiller. Symfonierne vil løbende blivelagt på dr.dk/mozart250,og vil være tilgængelige i en måned. Den første symfoni vil blivepodcastet på selve fødselsdagen, den 27. januar. I de følgende touger lægges yderligere otte symfonier på sitet, således at alle nisymfonier er tilgængelige den 10. februar.

- Vi har store forventninger til voresMozart-podcast, siger Svenn Andersen, indholdsredaktør i DRInteraktiv, og fortsætter:

- Da BBC sidste sommer podcastede Beethovensfem første symfonier blev det en kæmpesucces med over 600,000downloads på bare en uge. Det er vores klare mål, at få en nygeneration til at få øjnene op for Mozart og klassisk musik i dethele taget, og forhåbentlig også anspore eksisterende brugere afklassisk musik til også at tage den digitale teknologi til sig.

Oversigt over Mozart-podcast pådr.dk/mozart250:

  • 27. januar: Symfoni nr. 41 - (RSO)

  • 30. januar: Symfoni nr. 34 - (RSO)

  • 1. februar: Symfoni nr. 40 - (RSO)

  • 3. februar: Symfoni nr. 23 - (RSO)

  • 6. februar: Symfoni nr. 15 - (RUO)

  • 7. februar: Symfoni nr. 36 - (RSO)

  • 8. februar: Symfoni nr. 39 - (RSO)

  • 9. februar: Symfoni nr. 17 - (RUO)

  • 10. februar: Symfoni nr. 35 -(RUO) 

DRs Mozart-site åbner den 17. januarpå dr.dk/mozart250, og herkan man få det fulde overblik DRs samlede radio-, tv-, web- ogkoncerttilbud i anledning af Mozarts 250-års fødselsdag.

Mozart på DR2

 - læs mere ved at klikke her

Mozart på P2

 - læs mere vedat klikke her.

Radiospil

 - læs mere på dr.dk/radiodrama

Koncerter

 - læs mere på dr.dk/rso og dr.dk/ruo

Læs mere om DRs morgenmads- ogMozart-arrangement på fødselsdagen - klik her.

Læs samlet om hele DRsMozart-fejring

 - klik her.

FacebookTwitter