'Grisen' får prisen i Miami

Filminstruktøren Dorte Høghs kortfilm 'Grisen' med Henning Moritzen i hovedrollen har fået den anden pris i USA på kort tid. Filmen, som DR har været med til at finansiere, har først premiere herhjemme til foråret.

New Danish Screen (Foto: DFI © Type 1)

Filminstruktøren Dorte Høghs kortfilm 'Grisen' med HenningMoritzen i hovedrollen har fået den anden pris i USA på kort tid.Filmen, som DR har været med til at finansiere, har først premiereherhjemme til foråret.

Filminstruktøren Dorte Høghs kortfilm 'Grisen' har fået prisenfor bedste udenlandske film på den nyligt afsluttede Miami ShortFilm Festival.

Filmen, der er støttet af talentudviklingspuljen New DanishScreen, som DR er med til at finansiere, bygger på en novelle afden norske forfatter Lars Saabye Christensen.

Henning Moritzen har hovedrollen i filmen som den aldrendeAsbjørn Hall, der bliver indlagt på et hospital, hvor han påforunderlig vis knytter sig til et maleri af en smilende gris.Blandt de øvrige medvirkende i filmen er Jesper Asholt, FarshadKholghi og Trine Pallesen.

Det er den anden pris, filmen får i USA i løbet af kort tid. Isidste måned blev det til publikumsprisen for bedste kortfilm, da'Grisen' vakte begejstring på Hamptons International Film Festivali New York.

'Grisen' får dansk premiere til foråret.

'Fighter' får pris i det finske

Også i Finland spillede dansk film med musklerne. Ved dette års'Oulu International Children's Film Festival' modtog Natasha Arthys"Fighter" CIFEJ-prisen.

Prisen uddeles til film, som udover høj kunstnerisk kvalitet haret indhold, der er med til at fremme forståelsen mellem børn ogunge i hele verden. "Fighter", der handler om en kung-fu pigessvære valg, er produceret af Johnny Andersen for Nimbus Film.

 

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk