Gyldne Timer - VM feber gennem 40 år

I VM-perioden i Japan og Sydkorea er der mulighed for at bade i minder om tidligere danske landsholds storhed og fald ved VM kvalifikationer og slutrunder. Tre dage i træk sætter Gyldne Timer fokus på VM-fodbold fra 1958-1998.

Gunnar "Nu" Hansen er på plads i kommentator-boksen ved flere af kampene, der bliver vist klip fra (Foto: Anne-Grethe Svendsen © Type 1)

I VM-perioden i Japan og Sydkorea er der mulighed for at bade iminder om tidligere danske landsholds storhed og fald ved VMkvalifikationer og slutrunder. Tre dage i træk sætter Gyldne Timerfokus på VM-fodbold fra 1958-1998.

Det første af de tre programmer hedder "Da Danmarkaldrig kom med" og handler om tiden i 1950´erne, 60´erneog 70´erne, da det danske landshold kæmpede bravt, men måtte nøjesmed at drømme om en plads blandt verdens bedste ved VMslutrunderne.

Der er minder om første gang, Danmark fik chancen for at deltageved en VM kvalifikation og gensyn med de allerførste tv-optagelseraf det danske landshold i VM-sammenhæng fra 1965. Det var dengang,Sovjetunionen slog Danmark 3-1 i Københavns Idrætspark, og TommyTroelsen scorede det enlige danske mål. Tommy Troelsen fortæller omden lange periode, da Danmark var helt uden chancer i VMsammenhæng.

Programmet byder også på gensyn med spillere som Henning Jensen,Per Røntved, Ulrik Le Fevre og Allan Simonsen. Og så er Gunnar "Nu"Hansen på plads i kommentator-boksen ved flere af kampene, derbliver vist klip fra.

Sepp baner vej til VM

Det andet program "Resepten og Profferne", dersendes lørdag 22. juni kl. 15.30, sætter fokus på landsholdet iperioden 1979-90, da Sepp Piontek var landstræner og førte holdetfrem til den første danske deltagelse ved en VM slutrunde. Det vari Mexico i 1986 med en perlerække af danske spillere: MichaelLaudrup, Preben Elkjær, Morten Olsen, Ole Qvist, Frank Arnesenm.fl.

Programmet er et herligt gensyn med store fodbold-oplevelser, defleste danskere kan huske. Blandt andre da Danmark vandt 6-1 overUruguay i Mexico.

Der er også klip fra kvalifikationskampen i Idrætsparken modSovjetunionen i 1985 - en kamp flere betegner som den bedste, etdansk landshold nogensinde har spillet!

Triumf i Frankrig

"Problemer og stjerner" er titlen på det sidsteaf de tre programmer om landsholdets rolle i VM-sammenhæng gennemde sidste 40 år. Her handler det om årene fra 1992-98. Programmetsendes søndag 23. juni kl. 16.00.

Richard Møller Nielsen forsøgte at drive de danske drenge til VMi USA i 1994, men et spansk skub i ryggen på Schmeichel vedkvalifikationskampen i Sevilla, kostede et dyrebart mål, og alle dedanske VM-drømme brast.

Så kom der svensk blod i træner-årene. Bo Johansson fikkommandoen over fodboldlandsholdet, og arbejdede ydmygt, menmålbevidst mod et stort mål: VM i Frankrig i 1998.

Det blev en overrumplende succes for den svenske træner ogDanmarks drenge, der først takkede af, da de tabte til Brasilien isemifinalen.

DR TVs Hans Grønfeldt har gravet i arkiverne, og sammensat detre fodbold-programmer, der skaber gensynsglæde hos enhverfodbold-entusiast.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter