Hammerslag i Berlin

Peter Ingemann og to hold ejendomsmæglere er i julen taget til den fremstormende tyske hovedstad Berlin for at kigge på boliger i dette Europas geografiske midtpunkt. Byen emmer af historie, priserne er rimelige, og afstanden til metropolen er kort.

  • Hammerslag er udvidet til en time, så udover at gætte priser på boliger får du også en guide til alt det der gør Berlin til noget helt særligt. (Foto: Bjarne Pedersen- DR © Type 1)
  • Hammerslag er udvidet til en time, så udover at gætte priser på boliger får du også en guide til alt det der gør Berlin til noget helt særligt. (Foto: Bjarne Pedersen- DR © Type 1)
1 / 2

Peter Ingemann og to hold ejendomsmæglere er i julen taget tilden fremstormende tyske hovedstad Berlin for at kigge på boliger idette Europas geografiske midtpunkt. Byen emmer af historie,priserne er rimelige, og afstanden til metropolen er kort.

I anledningen af julen er Hammerslag udvidettil en hel time, da turen går til det julepyntede Berlin, hvor derer mere end nok at se på - både hvad angår historie, kultur og ikkemindst boliger. Danskerne køber lejligheder i Berlin for at levelivet på mærkelige cafeer og føle historiens vingesus iverdensbyen. Og så er det billigt at købe sig en bolig i storbyen -indtil videre!

Vært Peter Ingemann tager seerne på rundtur idet historiske Berlin, ser på Europas dyreste hotelværelse, møderBerlins overborgmester og præsenterer tre meget forskelligestorbyboliger, som sætter både Øst- og Vest-holdet på en hårdprøve.

Europas nye metropol

Berlin har med sin meget omskiftelige status og omtumledetilværelse spillet en stor rolle i mange verdenshistoriskebegivenheder men er efter genforeningen nu igen blevet en af devigtigste kulturelle og politiske centre i Europa. Udover at væreet centralt og vigtigt trafikknudepunkt har byen utalligeverdensberømte kulturelle institutioner samt førsteklassesforskningscentre og universiteter. Byen er et af de mest besøgteturistmål i Europa og har i de seneste år oplevet en stigendeinteresse fra især danske turister og lejlighedskøbere.

Hitlers Bunker, Berlins overborgmester ogEuropas dyreste hotelværelse

Peter Ingemann tager seerne med rundt i dethistoriske Berlin og til steder, hvor turister ikke normalt kommer.Nazismen er naturligvis et grimt kapitel i Berlins historie, ogPeter Ingemann står bl.a. andet på det sted, hvor Hitlers bunkerligger, og besøger det legendariske Olympia Stadion, hvor JesseOwens var den sorte afrikansk-amerikanske idrætsmand, der ved OL iBerlin 1936 ødelagde Hitlers teori om den germanske racesoverlegenhed, da han vandt 4 OL-guldmedaljer ved legene.

Peter Ingemann har også besøgt Berlinsoverborgmester Klaus Wowereit, der gik til valgkamp med sloganet'Jeg er bøsse, og det er fedt'. I dag er hans popularitet størreend nogensinde, og den 49-årige borgmester bruger aktivit sinberømmelse og popularitet til at sætte emner som diskrimination afhomoseksuelle på hele Tysklands dagsorden. Klaus Wowereit er derforet godt billede på det frisind, der hersker i Berlin.

I en helt anden boldgade viser Peter Ingemannseerne Europas dyreste hotelværelse, der koster tæt ved 100.000 kr.pr nat, men så er det også inklusiv morgenmad. Senere spiser han enoverdådig brunch til den nette sum af 700 kr.

Øst og vest i Berlin

Peter Ingemann har været rundt i Berlin for atfinde egnede ejendomme at præsentere, dels for de fireejendomsmæglere og dels for DR1s seere, der igen kan være med tilat gætte ejendomspriser. Som sædvanlig ankommer de to hold førsttil dagens huse, få minutter før optagelserne starter, og de erhelt uforberedte på de udfordringer, der venter i Berlin. De tohold består af drevne mæglere, der efterhånden er veteraner iHammerslag-regi. Øst-holdet består af Kristina Poulsen fra EDC Finn Jørgensen i Nyborg og Anders Frost fra Danbolig iTisvildeleje, mens Vest-holdet er Klaus Dreyer fra Danbolig iSvendborg og Inge Ørtoft fra Nybolig Palle Ørtoft i Ålborg.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk