Hammerslag Julespecial

Hvad ved en kemiingeniør på en kiksefabrik, en sommerhusudlejer, en produktionschef på et blad om både og en kontormøbelsælger om ejendomspriser? Tja, måske lige så meget som mange ejendomsmæglere. Det vil årets sidste udgave af Hammerslag vise.

Hvad ved en kemiingeniør på en kiksefabrik, en sommerhusudlejer,en produktionschef på et blad om både og en kontormøbelsælger omejendomspriser? Tja, måske lige så meget som mange ejendomsmæglere.Det vil årets sidste udgave af Hammerslag vise.

Gennem de seneste måneder har tusindvis afdanskere været inde på Hammerslags hjemmeside og gætte salgspriserpå de huse, Frode Munksgaard har besøgt i sine programmer, og fireaf de bedste får nu chancen for at komme med Frode og tv-holdet udat prøve sig selv af på tre rigtige Hammerslags-huse i åretsjuleudgave af det populære tv-program. For et er at sidde hjemmeforan computeren og gætte og måske bare være heldig, noget heltandet er at stå ude i virkeligheden med dens tilstandsrapporter,K2’ere og K3’ere, hulmursisolering og vandkig.

Vilkårene er de samme, de fire blive fordeltpå et øst- og et vesthold, en kvinde og en mand på hvert hold, ogde kommer ud i alle kanter af landet og vurderer huse af sammesværhedsgrad og kaliber som de rigtige ejendomsmæglere, Frode tildaglig bruger i Hammerslag.

De fire deltagere er ganske almindeligedanskere, hvoraf nogle bor til leje, andre ejer deres bolig, noglehar købt og solgt bolig flere gange, nogle har ingen erfaring meddet, så virkeligheden vil virkelig vise, hvad de fire dur til.

Da Frode Munksgaard i sin tid begyndte at laveHammerslags-programmerne, havde han slet ikke drømt om den enormesucces, de er blevet. ”Nej, hvis jeg havde sagt noget i denretning, så havde jeg nok ikke haft mit arbejde ret meget længere”,siger den populære vært. Han mener, succesen skyldes, at boligengennem årene har fået større og større betydning for hele vores livog ikke mindst for familiens økonomi. ”I dag er det jo nærmestboligen og dens eventuelle stigning i værdi, der afgør, om vi kankøbe ny bil, emhætte og sommerhus. Og så har vi for øvrigt ogsåfået et helt andet syn og respekt for ejendomsmæglere, der før itiden ”bare” var nogle, der solgte en vare. Sådan er det ikkemere”, mener Frode Munksgaard.

Det første Hammerslag blev slået i 1989.Dengang var det antikvitetshandlere, der dystede om at kendepriserne. Senere blev det til brugte biler, og i 1993 blev det tilboliger.

Siden har ejendomsmæglere, arkitekter ogrealkreditfolk gættet løs på huspriser i stort set alle egne afDanmark. Og der er ikke megen hjælp at hente for de deltagendeeksperter. Den eneste forhåndsviden, deltagerne i Hammerslag har,er, at de skal på optagelser i Danmark. Først nogle minutter føroptagelserne begynder, bliver de præsenteret for boligen. Og sådanbliver det altså også for de fire danskere, der får lov at prøvesig selv af i Jule-Hammerslag.

Hammerslag blev ved TV-Festivalen 2003 kåretsom årets bedste livsstilsprogram.

I dag har Frode Munksgaard lavet mere end 175udgaver af Hammerslag om boliger, og det populære tv-program ernetop kommet i handelen i form af et brætspil, så vi alle sammenkan prøve vores evner af.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk