Harry - med far i køkkenet

Nu skal det være sjovere at lave mad sammen med ungerne. I en ny programserie tager DR1 os med i køkkenet, når Harry laver spændende mad sammen med sin far, kokken Carsten Kyster.

Nu skal det være sjovere at lave mad sammen med ungerne. I en nyprogramserie tager DR1 os med i køkkenet, når Harry laver spændendemad sammen med sin far, kokken Carsten Kyster.

’Harry - med far i køkkenet’ er en nyprogramserie for hele familien, som forhåbentlig kan inspirere tilikke bare nye retter på familiens hverdagsmenu, men også rigtigmange hyggelige stunder i køkkenet sammen med børnene.

Hos familien Kyster har mor aldrig haft sinplads i køkkenet - her er det Harry og far der regerer. Harry vilgerne være kok ligesom sin far, Carsten, og derfor øver han sigofte i køkkenet sammen med sin far. Det synes han også, at andrebørn skulle gøre - fordi det er sjovt at lave mad, og fordi det ersom om maden smager bedre, når man selv har været med til at laveden.

Et madøre

Harry er en skøn ogcharmerende knægt på snart syv år. Han er et rigtigt madøre, somspiser alt lige fra oliven og ansjoser til tang og chokoladesovsmed chili, og han er heller ikke bange for at smage alle de nyeting, som hans far henter inspiration til under sine mange rejser iudlandet. Hans livret er blæksprutter, som han smagte første gangpå en ferie i Thailand, da han var fire år gammel. Nu spiser hanblæksprutter til stort set alle måltider, når de er i Thailand.

Ged, gris og gode råvarer

I seksudsendelser følger vi Harry og far i køkkenet, hvor de tilberederspændende og eksotiske retter, f.eks. sprød gris med chokoladesovs,farserede blæksprutter, grillet gedekød i rabarberblade, skrubbemed kokos og karryblade, dejruller med tang og fisk og megetmere.

Men en god kok interesserer sig også forråvarerne, og hvor de kommer fra. I løbet af de seks udsendelserkommer vi derfor også med ud til råvare-leverandørerne, når Harryog Carsten bl.a. henter frisk honning hos biavleren, køberchokolade på chokoladefabrikken, ser hvordan frilandsgrisen bor,henter ost på gedefarmen og fanger fisk i Århus-bugten.

Erfaren kok

Carsten Kyster harmere end 20 års erfaring som kok. Han har arbejdet i bl.a.Australien, Thailand og England. I London var han kok på RiverCafé, hvor han lavede mad sammen med Jamie Oliver. Derefter var hansouschef på Sugar Club hos Peter Gordon. Carsten arbejder nu somselvstændig madskribent og food stylist. Carsten er vild med atbruge krydderier og råvarer fra hele verden. Thai-køkkenet er doghans foretrukne, og det bedste han kan servere for sig selv er SomTam, en spicy grøn papaya-salat med rejer.

Opskrifter mm. kan findespå www.dr.dk/harry