Hatten i Skyggen 1:8

- en improviseret komedie-serie med Niels Olsen, Søren Østergaard, Søren Hauch Fausbøll, Claus Bue og Torben Zeller under ledelse af Gunner Frøberg.

- en improviseret komedie-serie med Niels Olsen, SørenØstergaard, Søren Hauch Fausbøll, Claus Bue og Torben Zeller underledelse af Gunner Frøberg.

Skuespillerne fra "Hatten Rundt" er hovedpersonerne i en helt nyform for improvisations-teater. Otte komedie-afsnit, hvor deteneste, der ligger helt fast er, at det foregår i et fængsel.

Gunner Frøberg er manden, der som konferencier forsøger at styreløjerne, når de fem skuespillere – Søren Østergaard, Niels Olsen,Søren Hauch Fausbøll, Claus Bue og Torben Zeller – kaster sig ud iden ene improviserede scene efter den anden. Alle rollerne – ogsåde kvindelige – spilles af de fem herrer, mens Frans Bak er serienssynlige enmands orkester.Fortsat handlingTil forskel for sine forgængere "Hatten Rundt" og "Hatten påarbejde" har "Hatten i Skyggen" en fortsat handling – der er bareikke noget manuskript og ingen faste replikker. Hver scene har enoverskrift, og så må skuespillerne agere ud fra den – og ud fra destikord, som Gunner Frøberg giver dem undervejs.

Så til forskel fra tidligere, kan man rent faktisk fortælle, hvad"Hatten i Skyggen" handler om. Ikke fordi man bliver meget klogereaf det! Men i korte træk handler "Hatten i skyggen" bl.a. om noglefanger, der bliver ved med at bryde ind og ud af et fængsel, om etopgør mellem en dansk forbryderhjerne og en italiensk mafioso, omen fængselspsykologs dramaterapi, en folkeafstemning omharmonisering af vejstriber i EU og en forveksling mellem tosportstasker.

Stor scenografi og knald på kostumerne

I modsætning til de tidligere shows, hvor der ikke var nogenscenografi og kun meget sparsomme kostumer, så foregår "Hatten iskyggen" i en stor scenografi og med fuld knald på kostumerne.Fængslet består af tre celler, en betjentstue, fængselsdirektørenskontor og fangernes fællesstue. Derudover begynder hvert af de otteafsnit hjemme i køkkenet hos betjent Clausen og hans yndige koneJytte.

Som nævnt spilles alle rollerne – både de mandlige og de kvindelige– af de fem skuespillere:

Søren Østergaard er Gøgler og den kvindeligefængselspsykolog.

Niels Olsen er Luffe og den kvindelige TV-oplæser MisseMandahl.

Claus Bue er Gearløs og betjent Clausens kone Jytte

Torben Zeller er fængselsdirektør Ringburg og mafiabossenRamboni

Søren Hauch Fausbøll er fængselsbetjent Clausen og denunge italienske kvinde Bruschetta.

Frans Bak, der bestyrer gruppens enmandsorkester er denmusikalske tyv Hug

Gunner Frøberg er manden med overblikket – dog ikke heletiden.

Historien

Nørre Omme Statsfængsel er et lillefængsel, der ledes med hård hånd af fængselsdirektør Ringburg. Hanhar tidligere arbejdet i et fængsel i Bagdad, og derfor er hanmeget optaget af streng disciplin, men den kniber det nu noget medi Nørre Omme.

Fængslet har nemlig kun én fangevogter – han hedder Clausen, og haner en stille poetisk sjæl, der slapper af, når han er på arbejde,for så slipper han væk fra sin kone Jytte. Clausen drømmer om atbryde ud af sit private fængsel – og om at blive gift med denkvindelige TV-oplæser Misse Mandahl.

Fængslets fire fanger

Fængslet har firefanger. Mestertyven Gearløs, der som en anden kendt danskvaneforbryder altid har en plan – han kan bare ikke altid selvhuske, hvad den går ud på. Så er der hans to gamle venner: Luffe ogGøgler. De er altid med på hans planer, selv om de næsten aldrigforstår, hvad de går ud på. Og så er der fangen Hug, som erkomponist. Ja, det vil sige, han er lidt for god til at låne fraandre. F.eks. har han skrevet en melodi, som han kalder "StreetDog", men den lyder unægtelig som "Alley Cat".

Morgen TV

Hver dag begynder med morgenmødeinde hos fængselsdirektøren, og et fast punkt på mødet ermorgen-TV. Betjent Clausen er vild med den forførende Misse, så hanMÅ se de korte nyheder.

På Morgenmødet i seriens første afsnit dukker en henrivendekvindelige fængselspsykolog op, og hun har en god idé: Det ermuligt at søge EU-penge til et dramaprojekt for fangerne. Den idévækker interesse både hos direktøren og fangerne. Desværre viserdet sig, at den samme EU-bevilling er blevet søgt af angrendemafiosoer. Og pludselig dukker en vis Ramboni fra Palermo op iNørre Omme. Og så har vi balladen.

"Hatten i skyggen" udarter sig henad vejen til det rene kaos, nårskuespillerne finder på de mest utrolige ting til stor overraskelsefor hinanden og for det medlevende publikum. Serien er baseret påen idé af Gunner Frøberg og er "instrueret" af Søren Iversen.

Facebook
Twitter