Hele Danmarks socialrådgiver takker af i DR

Hanne Reintoft siger farvel til lytterne efter 28 år som redaktør for P1's sociale brevkasse Ret og pligt.

  • Hanne Reintoft (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
  • Hanne Reintoft (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
1 / 2

Hanne Reintoft siger farvel til lytterne efter 28 år somredaktør for P1's sociale brevkasse Ret og pligt.

Siden 1976 har danskerne fået råd og støtte afsocialrådgiver Hanne Reintoft i radioprogrammet Ret og pligt. Nulægger hun de kontante og kompetente råd på hylden for at kunnebruge mere tid på at skrive historiske romaner - og mandag 1. martsafleverer hun sine sidste gode råd til lytterne på P1. Inden da fårhun dog lejlighed til at fortælle om sit eget liv - nemlig som gæsti P1-programmet Løkkegaards den 24. februar kl. 10.03.

"Det har været utroligt berigende og spændendeat lave Ret og pligt i alle disse år. Igennem programmet har jegværet i kontakt med tusindvis af mennesker. Det oplever jeg sommeget privilegeret. Men nu fylder jeg 70 år, og så synes jeg ærligttalt, at der må unge kræfter til", siger Hanne Reintoft.

Helt slipper hun dog ikke rådgivningsarbejdet,idet hun fortsætter sin brevkasse i Ugebladet Søndag.

"Vi har været utroligt glade for HanneReintofts engagerede og yderst kompetente rådgivning. Hendes storefaglige kompetence og menneskelige forståelse er højt respekteretaf såvel lyttere som sagsbehandlere i de offentlige systemer - ogvi håber at kunne føre den stolte tradition videre på P1 med enanden kompetent socialrådgiver, nu hvor Hanne Reintoft heltnaturligt vil bruge kræfterne på andre ting i tilværelsen, sigerP1-redaktør Anders Kinch-Jensen.

Hanne Reintoft modtog i 1983 Cavlingprisen forsit arbejde med Ret og Pligt. 

Fortsat social brevkasse påP1

Radioens Chefredaktion har endnu ikke besluttet sigfor, hvem der skal bestyre den sociale brevkasse på P1 i årernefremover. P1-redaktør Anders Kinch-Jensen forventer dog, at den nyebrevkasse er på plads i løbet af forholdsvis kort tid.

  • Sidste Ret og pligt med Hanne Reintoft sendespå P1 mandag 1. marts kl. 14.00 og igen fredag 5. marts kl.22.15.

  • Lytterne kan også møde Hanne Reintoft, nårhun er gæst hos Gitte Løkkegaard i Løkkegaards på P1 tirsdag 24.februar kl. 10.03 og 19.20.

FacebookTwitter